Виборчі перегони, успішні історії, «Роздивись» та освітні акції — головне за 2020 від Суспільного Кіровоградщини

Виборчі перегони, успішні історії, «Роздивись» та освітні акції — головне за 2020 від Суспільного Кіровоградщини

5 січ. 2021

Весь рік команди новин, радіо- й телепрограм та діджитал-платформи філії Суспільного UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ робили все, аби глядачі й слухачі отримували оперативну і перевірену інформацію про події в області.

 «Ми хотіли бути надійними і близькими для кожного, хто залишився вдома через карантинні обмеження, тож шукали історії, спікерів, події таким чином, щоб це було і цікаво, і корисно. Робота поточна і водночас  дуже непроста в особливих умовах, розповідає продюсерка філії Суспільного UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша. – Зменшувати тривожність, стати осередком для дискусій та майданчиком для формування критичного мислення і розвитку медіаграмотності – саме на це були направлені наші творчі та освітні проєкти. Ми мали стати джерелом перевіреної інформації і мультиплатформою для розвитку. Тому і працювали над новими  виборчими програмами, організовували освітні лекції, співпрацювали з місцевими продакшенами для виробництва якісного контенту».

 

У 2020 Суспільне Кропивницький: 

всебічно, об’єктивно і збалансовано інформувало про суспільно значущі події в регіоні

 «Цього року ми найбільше уваги приділяли історіям простих людей. Історіям, які надихають і мотивують, зазначає шефредакторка новин Суспільного Кіровоградщини  Ірина Дєдушева. Наприклад, про медсестру, яка не скаржилась на відсутність громадського транспорту під час карантину.  Вона добирається на роботу у Кропивницький спочатку  сім кілометрів бездоріжжям велосипедом,  а потім годину автобусом.  Це історія про бабусю, яка живе у покинутому селі, проте, так любить свою батьківщину, що не хоче залишати домівку. Про 84-річну Діну Малецьку, яка шиє для військових  валянки та рукавиці. Про учасника  АТО Олександра Чалапчія, він у 2014-му в Донецькій області під час мінометного обстрілу отримав поранення, втратив обидві ноги вище колін, після реабілітації взявся до роботи і відкрив свою майстерню. А ексклюзивом цього року стала історія про четверню, яка народилась у Кропивницькому. Це серія сюжетів, починаючи з пологового, далі виписка мами з малюками, останній сюжет –  про обіцяну квартиру для цієї родини і коли вона буде».

 

 

пояснювало політичні процеси, які відбуваються в країні та світі, висвітлювало позиції різних політичних сил

У проєкті «Виборчий округ. Місцеві» на телеканалі  UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ взяли участь представники партій до Кіровоградської обласної ради, районних рад та кандидати на посади міських, сільських голів та очільників об’єднаних громад області. Кожен із кандидатів мав можливість на рівних умовах представити свою програму та план дій. Всього відбулось 14 ефірів, які транслювались на радіо- і телеплатформах Суспільного Кропивницький, також інформацію про передвиборчі баталії політичних сил розповідали на новинному сайті Суспільного.

 надихало та мотивувало історіями людей та здобутками  спортсменів, музикантів, науковців

 

 

будувало міцні зв’язки з аудиторією

Команда Кропивницької філії цього року будувала роботу діджитал-платформи. Вчилась, експериментувала і вивчала тренди соцмереж. У цифровому арсеналі Суспільного Кіровоградщини  на сьогодні 38 978 підписників фейсбук-сторінки, 2 486 читачів інстаграм-сторінки, 10 100 підписників ютуб-каналу та 373 користувача телеграм-каналу.

 

забезпечувало задоволення інформаційних, культурних та освітніх потреб суспільства

Журналісти Суспільного у Кропивницькому, крім лінійки суспільно-інформаційних проєктів для радіо і телебачення, працює над двома мультиплатформовими програмами — «Радіомайдан» і «Радіодень». Це  своєрідні дискусійні майданчики для обговорення найактуальніших проблем в регіоні. Різноплановість тем охоплює інтереси різних верств населення та різних гендерних груп. Прямий телефонний та інтернет-зв’язок у студії дає можливість висловити свою громадянську позицію.

 
 

 

розвивало навички медіаграмотності та критичного мислення

Проведено 15 лекцій, переважно в онлайн-форматі для студентів, працівників культури та освіти про основні принципи роботи з інформацією та розвиток навичок медіаграмотності. За словами продюсерки філії Олени Кваші, вже є заявки на такі акції і на 2021 рік. Вперше звернулись з проханням про лекції вчителі з віддалених містечок області, зокрема, з Помічної. У телерадіомузеї Суспільного Кропивницького працювала виставка експонатів із підкупу виборців, чорного піару та політичної реклами «Музей виборчого трешу».

налагоджувало громадський діалог, піднімало для обговорення на рівні всієї країни найважливіші суспільні питання, стимулювало до самостійного пошуку рішень

UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ приділяє увагу місцевим ініціативам, що направлені на задоволення культурних потреб чи вирішення соціально важливих питань. Так у межах інформаційних партнерств філія підтримувала Всеукраїнський театральний фестиваль Вересневі самоцвіти і міжнародну медичну конференцію. Також щороку Суспільне Кіровоградщини проводить акцію «У фокусі добра», її завданням є пошук та вшанування людей, що творять зміни та ініціюють розвиток громади.

 

формувало попит на якісно інший контент, направлений на просвітництво, культуру, розвиток людини 

Один із переможців відкритого конкурсу «Створюй із Суспільним», проєкт Недалечко, розповів про 12 селищ і містечок області, на ютуб-каналі Суспільного Кропивницький він набрав біля 100 000 переглядів.

 

 

працювало у спільному міжрегіональному проєкті «Ранок з Суспільним»


 

«Навіть в умовах пандемії наші творча і технічна команди ні на день не зупиняли своєї роботи, - розповідає менеджер Кропивницької філії суспільного Костянтин Карпов. - Журналісти філії отримали можливість безпечно їздити по місту та районах області, комфортно працювати. Це здавалося б буденні виклики, але в тому й завдання фахової адміністрації робити все можливе, щоб  філія працювала без збоїв та без втрат якості. Саме таку місію ми визначили для нашої команди – не втратити якість і забезпечити сталість процесів. Звісно, не відмовились і від поточних, і від запланованих речей.  Виконали їх на сто відсотків. Вважаю, що такі результати – свідчення якості команди. І вона у нас на рівні». 


Організаційно-технічна команда надійно підтримувала творців:

 ✔ організовано нові робочі місця для працівників діджітал-платформи;

✔ оновлено сервер обміну інформацією для команди радіо;

✔ створено робочу станцію прототипу на базі програмного забезпечення Vmix;

✔ проведено ознайомлення з можливостями та навчання режисерів, провідних інженерів (операторів ефіру) основним функціям Vmix; 

✔ власними силами відремонтовано кілька виробничих приміщень;

✔проведено комплекс робіт з переукладанням та подовженням оптоволоконної лінії;

✔ проведено переміщення та перекомутацію технічних засобів мовлення; 

✔ оптимізована робота архівних серверів для подальшої безперебійної роботи;

✔ закуплено послуги з прибирання, перевезення, макіяжу та сурдоперекладу, з дезінфекційної обробки приміщень філії  та ультрафіолетові бактерицидні лампи; 

✔ відремонтовано 320 м² покрівлі виробничого корпусу за адресою: вул.Садова, 88.

 

Нагадаємо, Суспільне Кропивницький можна дивитись і слухати онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: на сайті Суспільне│Новини, фейсбук-сторінці, інстаграм-сторінці ютуб-каналі та телеграм-каналі.