12 селищ і містечок, понад 75 тисяч переглядів на ютубі — «Недалечко» підбиває підсумки проєкту

12 селищ і містечок, понад 75 тисяч переглядів на ютубі — «Недалечко» підбиває підсумки проєкту

9 гру. 2020

9 грудня о 18:40 на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ в ефір вийде остання серія проєкту «Недалечко». Тревел-шоу отримало фінансування, як один із переможців відкритого конкурсу «Створюй із Суспільним». Виробництво на замовлення Суспільного здійснив місцевий продакшен «Frame studio».

 



«Цей проєкт став дебютним для нас у сфері замовлення у сторонніх продакшенів. І хвилювалися в процесі його реалізації всі — і ми (команда філії), і виконавці, — розповідає продюсерка філії Суспільного UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша. — Було багато задач, терміни жорсткі, ідея потребувала мобільної роботи по області. Ще й виклики з коронавірусом. У підсумку маємо 12 серій про наш регіон, про які я, наприклад, мріяла понад п’ять років. На сьогодні на ютуб-каналі Суспільне Кропивницький проєкт зібрав понад 75 тисяч переглядів. Туристичні цікавинки Кіровоградщини показали на всю Україну, в ефірі всіх регіональних філій Суспільного».

Читайте також: До захисту проєктів «Створюй із Суспільним» відібрано три ідеї від Кіровоградщини

За словами керівника «Frame studio» Артема Луценка, виробництво тревел-шоу «Недалечко» тривало близько року — від ідеї до втілення та трансляції.

 



«Я дуже вдячний команді за чудову роботу — зазначає Артем Луценко. — Це і написання проєкту, і захист, і виробництво, і масштабна промокампанія. Для нас, як для продакшену, було багато нового. Свої нюанси виробництва, велика команда, щільний графік, виїзди о 2 ночі та тривалий багатокомпонентний постпродакшн. Це чудовий досвід для подальшого розвитку. Ще для нас було важливо перевірити свої технічні можливості. І я думаю, ми з цим впорались, створивши гарний аудіовізуальний ряд. Наразі Frame Studio Production бере участь у новому відборі регіональних проєктів «Створюй із Суспільним». Уже відбувся перший захист на рівні регіональної філії. Тепер чекаємо на захист на рівні центрального офісу».

 


Олена Горобець, співавторка і продюсерка «Недалечко», розповідає, що на перегляд прем’єри серій в містах збирались всією громадою, а у фейсбуці посилання на ютуб кожної серії збирали сотні репостів.

 


«Нам писали: "Дякую, ніби вдома побував, мої рідні місця показали" або запрошували приїхати кудись, де ми не були, або радили якісь нові локації. Коли в лічені дні кількість переглядів серії сягали більш як 5 тисяч — ми насправді відчули, що зробили дещо цінне, — ділиться своїми враженнями Олена Горобець. — У приватні повідомлення мені багато пишуть відгуків, у 98% позитивних. Часто просять поради куди поїхати, питають контакти. Ми відчуваємо, що мусимо продовжувати і тому цього року також подали проєкти на пітчинг, два з них пройшли перший відбір. Вони не туристичні, але також пов’язані з поїздками по області».

 

Олена Горобець працювала раніше на Суспільному, тепер освоює новий творчий рівень і реалізує себе як продюсерка телевізійних проєктів. Вона думає і над тим, як переформатувати ідею «Недалечко», щоб доїхати в усі куточки області. Бо є ще багато сіл, селищ і містечок про які варто розказати українцям.


За словами Олени Кваші, участь у відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним», вивело на регіональний ринок, як мінімум, три нових продакшени.

Нагадаємо, подивитись всі серії програми можна на ютуб-каналі Суспільне Кропивницький.