Програма енергоефективності для ОСББ: досвід Луцька та реалізація у Кропивницькому

3 лис. 12:10


Починаючи з 2021 року для ОСББ єдиною можливістю залучення коштів державного бюджету та коштів міжнародних донорів на впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках є участь в програмі «Енергодім», що реалізується Державною установою Фонд енергоефективності. Два ОСББ із Кропивницького провели енергоаудит будинків та беруть участь у програмі.

У 2013 році у Луцьку, який є лідером в Україні щодо енергозбереження, продемонстрували один із перших повністю термомодернізованих будинків. Голова Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк розповіла: «Коли ми в цілому порахували енергозбереження, то при встановленні індивідуального теплового пункту орієнтовна економія від тарифу міста складає приблизно 40-50%. При тому, з цієї економії ми частину коштів повертаємо до банківської установи. Але треба розуміти, що усі ті заходи, які відбувалися у 2013 році, на сьогоднішній день вартують 2,35 – 2,50 гривень з квадратного метра, при тому, що ми економимо 25 гривень на квадратному метрі».

Про це говорили у спільному ефірі телеканалу UA: Кропивницький та UA: Волинь. Гість у студії в Кропивницькому: Олександр Плетньов – голова правління ОСББ «Травень». На зв’язку UA: Волинь: Ольга Шарута – журналістка та ведуча Українського радіо Луцька; Юлія Сабатюк – голова Асоціації ОСББ «Лучани».

Інші випуски
Більше відео