Учнів Світловодська місяць не ходять у школу, бо там холодно

16:25, 30 лис. 2019
 
Учнів Світловодська місяць не ходять у школу, бо там холодно

Майже чотири з половиною тисячі учнів Світловодська місяць не ходять у школу, бо там холодно.

Про це Суспільному розповів начальник міського управління освіти Геннадій Френкель. З 9 шкіл Світловодська навчання відбувається в одній  - власівській.

У школі №3 Світловодська навчаються півтисячі учнів. Місяць у школі порожні класи – розповіла завідувачка господарства Лариса Тинченко. 

"У класній кімнаті школи, де займаються діти 1 класу, термометр в класі показує 4-5 градусів. Школа у нас готова до прийняття теплоносія, але вона знаходиться на найвищій точці, куди доходить тепло, Котельня дає слабкий тиск і тепло до нас не може дійти, температури зовсім немає. Є у нас теплова рамка – показує манометри 0, температура 9 градусів. Тому і не приходить тепло в школу". 

Батареї у школі холодні – каже заступниця директора Вікторія Лук’янчикова заступниця директора школи.

"На третьому поверсі є класні кімнати, де 1-3 градуси тепла, на другому поверсі - 3-4, внизу - 5. Наказ в нас був з управління освіти надати певні параграфи дітям, але ж ви розумієте, ми навіть і намагалися це зробити, але без детального пояснення діти не опанують новий матеріал".

Всі шість котелень підприємства "Світловодськпобут", що забезпечує місто теплом, працюють – каже директор Сергій Московський. 

За словами начальника управління міськради Світловодська Геннадія Френкеля, коли у школах відновлять навчання, вирішуватимуть у понеділок.