Депутати обласної ради одноголосно підтримали звернення до Президента заборонити продаж землі

18:45, 29 лис. 2019
 
Депутати обласної ради одноголосно підтримали звернення до Президента заборонити продаж землі

Тридцять три депутати Кіровоградської обласної ради на позачерговій сесії одноголосно підтримали звернення до Президента заборонити продаж землі.  На сесію прийшли шестеро фермерів і керівники сільгосппідприємств області. Вони висловили свою думку щодо  продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

На сесії зареєструвалися 33 депутати з 50. Вона уповноважена ухвалювати рішення – сказав голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. 22 депутати написали звернення до Президента, Уряду та Верховної ради. На сесії його зачитав депутат фракції „Опозиційна платформа за життя” в  обласній раді Андрій Тесленко.

"Вважаємо, за існуючих умов продаж землі створить загрозу суверенітету України, економічній незалежності держави. Ми обурені нехтуванням думки громади під час роботи над законопроєктом. Законодавство України гарантує кожному громадянину право на отримання земельного наділу. На даний час цим правом скористалися більше 30 мільйонів українських громадян. Відкриття ринку землі без реалізації цього права є дискримінаційним і призведе до соціальних потрясінь".

Голова Асоціації сільгоспвиробників Петрівського району Олександр Поворознюк озвучив такі пропозиції. 

"Підкажу вихід з положення. Ви підіть в село на низи і зробіть дуже просто. Якщо земельна ділянка на території, ось як у мене, Ганівської сільської ради. Продається у Ганівській сільській раді земельна ділянка, то цю земельну ділянку має право купити тільки та людина, яка живе на території Ганівської сільської ради".

Обговорювали текст звернення дві з половиною години.