20 тисяч гривень не вистачає збірній Кіровоградської області з боксу для участі у чемпіонатах України

17:14, 28 лис. 2019
 
20 тисяч гривень не вистачає збірній Кіровоградської області з боксу для участі у чемпіонатах України

20 тисяч гривень не вистачає збірній Кіровоградської області з боксу для участі у чемпіонатах України серед молоді та дівчат.

Про це Суспільному розповів головний тренер збірної області  Віктор Саласенко.

За його словами, на  переїзд  до Львова та Івано-Франківська, проживання у готелях і харчування боксерів гроші не виділило обласне управління освіти, науки, молоді та спорту.


Головний тренер збірної області з боксу Віктор Саласенко каже, що за гроші спонсорів та батьків спортсменів цьогоріч взяли участь у двох Кубках України.

"Мали повести 6 спортсменок, повезли трьох. Ми повезли їх за рахунок спонсорів і Кубок України серед чоловіків також, де у нас була і срібна медаль і п’яте місце, також планувалося 8, а поїхали 4. Хто з тренерів зміг знайти кошти, той і вивіз своїх спортсменів на ці заходи. А це офіційні заходи, які приносять очки в скарбничку області".

Не вистачає фінансування від обласної школи вищої спортивної майстерності, де займаються боксери - каже тренер. Причина такої ситуації – недофінансування з обласного бюджету, розповідає її директор Юрій Симоненко.

"У кінці того року ми складали бюджет на цей рік, ми заклали суму мільйон сто двадцять тисяч на тренувальні збори, на жаль, нам дали лише 515 тисяч, що на  10 відсотків менше, ніж у 2018 році".

Чому склалася така ситуація з фінансуванням збірної області з боксу, розповіла заступниця начальника обласного управління освіти, науки, молоді та спорту Уляна Соколенко. Коментує телефоном, бо каже, знаходиться у відпустці.  

"Ми відправляємо перші номери по жінкам, ми відправляємо перші номери по чоловікам, а по молоді за спільною пропозицією, ми розмовляли, відправляє міський відділ фізичної культури і спорту. Наша область фінансується на останньому місці серед всіх областей, тому певна річ, що не вистачає грошей на видатки, на матеріально-технічну базу, на інвентар, в тому числі й на підготовку і участь у змаганнях. Тобто що маємо".