Депутати Світловоської міськради проголосували про висловлення недовіри та припинення повноважень міського голови

16:51, 19 лис. 2019
 
Депутати Світловоської міськради проголосували про висловлення недовіри та припинення повноважень  міського голови

23 депутати Світловоської міськради проголосували про висловлення недовіри та припинення повноважень Світловодського міського голови Валентина Козярчука.

За словами секретаря ради Юрія Сапянова, голосували анонімно. Потому представниця лічільної комісії оголовила результати. 

Підозру міському голові Світловодська  Валентину Козярчуку   вручили 25 жовтня. Прокуратура підозрює  його в спробі заволодіння частиною майна підприємства «Світловодськпобут», шляхом передачі  з комунальної власності у приватну.  Зі складу засновників підприємства вилучили міськраду. Це поставило під загрозу отримання номінацій на газ, тобто дозволу на його відбір.  Щодо цієї справи прокуратура області  оголосила про підозру власнику та генеральному директору підприємтства.

31 жовтня міського голову Світловодська відсторонили від виконання обов’язків. Рішення ухвалив Світловодський міськрайонний суд.  У телефонній розмові з журналістом Суспільного міський голова сказав, що своєї провини не визнає. У Світловодську не отримує тепла жодна школа та 18 дитсадків, опалюється два десятка будинків з понад двох з половиною сотень.