У селі Велика Северинка шість годин перекрили дорогу державного значення Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв

18:10, 24 жов. 2019
 
У селі Велика Северинка шість годин  перекрили дорогу державного значення Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв

У селі Велика Северинка шість годин  перекрили дорогу державного значення Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв.

Учасники акції  – це мешканці будинку  на проспекті Університетський, 21-А з Кропивницького. Дорогу перекрили о 7 ранку. Співорганізаторка протесту Світлана Бондаренко каже – люди вимагають дати їм можливість приватизувати понад півсотні кімнат колишнього гуртожитку.

Співорганізаторка протесту Світлана Бондаренко  телефоном розповіла Суспільному, що о 13й годині акцію закінчили, бо поліцейські забрали її у райвідділ. На неї склали адміністративний протокол за статтею «Злісна непокора розпорядженню або вимозі поліцейського». Речниця поліції області Віталіна Бевзенко розповіла Суспільному, що жінку привезли до Кропивницького районного відділення поліції для складання адміністративних матеріалів. Більше інформації не надала.

Нагадаємо, 9-типоверховий будинок на проспекті Університетський, 21-А у Кропивницькому – це колишній гуртожиток підприємства «Кіровоградбуд». З 1991 року працівники підприємства отримували в гуртожитку кімнати. Після банкрутства підприємства будинок змінював власників і статус. З 2004го право власності належить підприємству Вагран. Частина мешканців будинку вчасно зробити приватизацію не встигли. Неприватизовані кімнати продавались з людьми, які там жили. У 2016 році обласне управління юстиції направило листа до нотаріусів міста з рекомендацією не оформлювати права купівлі-продажу нерухомості у гуртожитку. Мешканці відстоюють право на житло у судах.