Старшому матросу Андрію Артеменку присвоїли звання «Почесний громадянин міста Новоукраїнка»

15:41, 10 вер. 2019
 
Старшому матросу Андрію Артеменку присвоїли звання «Почесний громадянин міста Новоукраїнка»

Старшому матросу Андрію Артеменку присвоїли звання «Почесний громадянин міста Новоукраїнка».

Таке рішення на передодні ухвалили депутати на засіданні міської ради. Про це Суспільному повідомив Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

Андрій Артеменко –житель цього міста – один із звільнених із російського полону моряків. Олександр Корінний розповів, що подання до міської ради про присвоєння звання почесного громадянина розглядають один раз на рік до Дня міста.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін утримуваними Україною і Росією полоненими у форматі "35 на 35". Українські бранці повернулися в Україну цієї суботи. На цьому відео ви бачите, як на летовищі Бориспіль приземлився літак з Росії з українцями на борту. На злітно-посадковій смузі - їхні батьки, дружини, діти, друзі. Біля трапу звільнених зустрічав президент Володимир Зеленський.

Звільнених моряків разом з їхніми рідними привезли до військового госпіталю у Києві для обстеження та лікування, інших звільнених українців – до лікарні "Феофанія". Нагадаємо, торік 25-го листопада російські кораблі у Керченській протоці обстріляли та захопили українські броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь», та буксир «Яни Капу». 24-и українських моряки опинились в полоні. Серед них –двоє з Кіровоградської обаласті Роман Мокряк та Андрій Артеменко.