У 2018 році на дороги державного значення у Кіровоградській області виділили 700 млн грн — Вадим Коюденко

15:06, 24 тра. 2019
 
У 2018 році на дороги державного значення у Кіровоградській області виділили 700 млн грн — Вадим Коюденко

У 2018 році на дороги державного значення у Кіровоградській області виділили 700 млн грн — Вадим Коюденко

23 травня на телеканалі UA: Кропивницький у проекті #Звіти_наживо Вадим Коюденко, начальник служби автомобільних доріг України у Кіровоградській області, розповів про ремонт та експлуатацію доріг краю.
За його словами, служба автомобільних доріг у 2018 році перевиконала план на 140%. План Кіровоградської області складав 500 млн грн. Було витрачено 380 млн грн на поточний середній ремонт та 120 млн грн на експлуатаційне утримання. У середині вересня минулого року всі виділені кошти були освоєні, тому додатково на область виділили ще приблизно 200 млн грн.


У минулому році ми закінчили найгіршу дорогу М04 (Знам’янка-Луганськ-Ізварине), це 66 км. Також у 2018 році розпочали будівництво дороги М22 (Полтава-Олександрія), зробили 9 км. А також розпочали ремонт дороги Н14, яка у всіх на вустах, Кропивницький-Миколаїв (відремонтували 33 км цієї дороги), - розповів Вадим Коюденко в ефірі #Звітів_наживо.


Очільник служби автомобільних доріг зазначив, що відомство проводить тендерні процедури через «Prozorro».


У кожного підрядника, з якими ми працюємо, є свій завод у Кіровоградській області. Це важливо тому, що ми можемо бути впевнені в якості продукції та у довготривалості нашої співпраці сказав Вадим Коюденко.

У Кіровоградській області працюють 3 сучасних заводи, які в середньому випускають 220 тонн асфальтобетону в годину.
Наприкінці минулого року на балансі служби автомобільних доріг України у Кіровоградській області стало менше доріг, тому що частину віддали області. Це дало змогу привести місцеві автошляхи у порядок.
У 2016 році фінансування місцевих доріг складало 32 млн грн, у 2017 р. – 40 млн грн, у 2018 р. облдержадміністрація отримала 370 млн грн, а у 2019 передбачено приблизно 480 млн грн.


У нас є дороги, які не ремонтували десятками років, - каже Вадим Коюденко, - наприклад, Кропивницький – Кривий Ріг. Раніше це була дорога була місцевого значення, зараз її перевели в державну… Тепер ми її латаємо. Документи на ремонт 30 км дороги ми подали на розгляд Уряду і Укравтодору. На жаль, нас не підтримали.

Під час ефіру говорили також і про контроль якості ремонту доріг і про плани на 2019 рік.
Відео ефіру #Звітів_наживо можна переглянути на офіційній сторінці UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ у Youtube.
Нагадаємо, з 28 лютого розпочався новий сезон програми звітування місцевої влади в ефірі філій Суспільного — #Звіти_наживо. Це загальнонаціональний проект UA: Суспільне мовлення і Громадського руху ЧЕСНО. Головними завданнями проекту є аналіз діяльності місцевої влади.