Гусінь ясеневого пильщика не загрожує деревам та відвідувачам дендропарку

18:34, 23 тра. 2019
 
Гусінь ясеневого пильщика не загрожує деревам та відвідувачам дендропарку

Гусінь ясеневого пильщика не загрожує деревам та відвідувачам дендропарку. Про це Новинам повідомила начальниця відділу прогнозування фітосаніторної діагностики Держпродспоживслужби області Юлія Бусько. За її словами, фахівці служби сьогодні обстежили територію парку та зробили такий  висновок.

 - Основним методом боротьби є обкопування дерев восени, що призводить до механічного пошкодження самих ляльок і вони помирають. Біопрепарати – це мабуть простіше, обробили і воно ніякої шкоди для населення, тварин біопрепарати не несуть. Ми спілкувались з директором і вони обробляли зареєстрованим препаратом, який зареєстрований в переліку песницидів і агрохімікатів України. Вони згідно санітарних норм обробляли, без порушень, обробка проводилася вночі чи рано вранці, - начальниця відділу прогнозування фітосаніторної діагностики Держпродспоживслужби області Юлія Бусько. 

Нагадаємо, на думку громадської екологічної інспекторки Надії Паливоди, гусінь дендропарку нищить ясені. За її словами, керівництво парку бореться зі шкідником не ефективно. Представниця адміністрації парку Альона Філякова каже – гусінь труять біологічним препаратом.