Виборчий процес позачергових виборів депутатів розпочнеться 24 травня

16:24, 23 тра. 2019
 
Виборчий процес позачергових виборів депутатів розпочнеться 24 травня

Виборчий процес позачергових виборів депутатів розпочнеться 24 травня. Про це повідомила голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук. Розповіла - можуть не встигнути виготовити виборчі бюлетені та бланки протоколів про підрахунок голосів. Причина - строки проведення державних закупівель значно перевищують строки виборчого процесу. Центрвиборчком очікує від президента, парламенту та уряду внесення змін до законів про державні закупівлі, щоб встигнути підготувати до виборів у призначений термін - 21 липня.

- "Ми зробимо окрему інформацію на сайті центральної виборчої комісії для того щоб ви могли побачити,зрозуміти і прокоментувати,як що це необхідно,стосовно саме застосування тендерних процедур,відповідно до закону про публічні закупівлі в рамках виборчого процесу,чому це неможливо,чому воно і в яких питаннях,не співпадає ні зі строками,не з повноваженнями,не з тим,яким чином виділяються,і опрацьовуються грошові кошти


Указ президента Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради опублікували в «Урядовому кур’єрі». Від сьогодні він набув чинності. Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради під час інавгураційної промови 20 травня. 21 травня глава держави підписав указ про дострокове припинення повноважень Ради. і доручив Кабміну забезпечити їх фінансування. Напередодні спікер Верховної ради Андрій Парубій повідомив, що указ про розпуск парламенту суперечить Конституції, тому його оскаржать у Конституційному суді. Сьогодні Указ президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту та призначення дострокових виборів оскаржили у Верховному суді.