Пам’яті Героїв Небесної Сотні, проєкт площі Кропивницького, Історії з окупованого Криму | 20.02.2023

20 лют. 22:54


У Кропивницькому вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вшанування розпочались з покладання квітів до пам’ятної дошки Герою України Віктору Чміленку на будівлі обласної адміністрації.

В ескізі проєкту площі Героїв Майдану є пам’ятний знак, який відображає сутність цієї площі і її назву. Про це розповів представник компанії "Гільдія Зодчих" Владислав Згама. Саме ця компанія виграла тендер на проєктування площі два роки тому. Цей проєкт розглянуть на засіданні містобудівної ради після перемоги України.

Історії з окупованого Криму. Виставку фотографій презентували у Кропивницькому. Це роботи трьох українських фоторепортерів – Аліни Смутко, Альони Савчук, Тараса Ібрагімова, які у 2014-2019 роках зафільмували фрагменти життя сімей політичних в’язнів і порушення прав людини в окупованому Криму. Дев’ять років тому Росія незаконно анексувала український півострів Крим. З березня 2014 почалися переслідування кримських татар і українців на території Криму. Автори фото, представлених на виставці, отримали заборону на в’їзд до Криму і Росії на 10 і 35 років

Інші випуски
Більше відео