Відео зі Світловодська — в роспропаганді, дитяча вакцина від COVID, загинув Сергій Довгенко|17.01.23

17 січ. 19:53


Російська пропаганда використала для дезінформації відео з військовими, зняте у Світловодську на Кіровоградщині. Його зняла місцева жителька. На ньому — суперечка перехожого з військовими. На російському телеканалі його використали в сюжеті та показали, що українців на вулиці ловлять і відправляють на фронт. Чому виникла суперечка у перехожого та військових, Суспільному пояснила речниця обласного центру комплектування Руслана Францішкевич. Ще розповіла, де і як військовозобов’язаним можуть вручити повістки.

Кіровоградщина вперше отримала вакцину від коронавірусу для дітей від 5 до 11 років. Це – німецька вакцина Comirnaty. Вона передбачає інше дозування, ніж для дорослих, розказала Суспільному головна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук.

Був фахівцем з авіаційної безпеки. Планував працювати у великих аеропортах Запоріжжя, Дніпра, Києва. Мріям кропивничанина Сергія Довгенка не судилось здійснитись через війну. Після повномасштабного вторгнення Росії він пішов захищати Україну. Був командиром зенітного ракетного взводу. Загинув 11 січня.

Інші випуски
Більше відео