Попрощалися з чотирма бійцями, озимі без снігу, гуманітарний центр у Дмитрівці | 13.01.2023

13 січ. 19:48


У Кропивницькому попрощалися з бійцями Андрієм Колотом, Віталієм Шевчуком, Володимиром Ведмеденком та Андрієм Ошовським, які загинули захищаючи Україну. Уродженець Могилева-Подільського Андрій Ошовський на війні був механіком, Андрій Колот займався спортом, Віталій Шевчук був працівником водоканалу, Володимир Ведмеденко пішов у тероборону, потім – на передову.

Зимове потепління протягом одного-двох тижнів, а потім похолодання до понад 15 градусів морозу можуть пошкодити посіви озимих. Через такі коливання температури на Кіровоградщині 2003 року загинули 70% посівів озимих, розповів завідувач відділу рослинництва Інституту сільського господарства Назар Умрихін. На науково-демонстраційному полігоні цього інституту у Кропивницькому районі сіють різні сорти зернових – морозостійкі, вологостійкі. Аналізують врожайність і радять аграріям, які сорти потрібно садити в регіонах з різними кліматичними умовами. Як впливають нинішні температури та відсутність снігу на посіви озимих?

Поєднують роботу і допомогу переселенцям працівники будинку культури в селі Дмитрівка Кропивницького району. З початку російського вторгнення вони влаштовують у клубі благодійні концерти та облаштували там гуманітарний центр. Видають одяг, постільну білизну, мийні засоби, харчі. За десять місяців роботи видали 84 тонни допомоги.

Інші випуски
Більше відео