Підсумки року в аграрній сфері. Що зібрали, по чому продаємо врожай і по чому купуємо у магазині з нього продукцію.

28 гру. 19:20


Про те, яким оцінюють рік, що минає, аграрії області розповіла у програмі «Радіомайдан» на українському радіо Кропивницького та на каналі ЮА Кропивницький голова ради сільгосптоваровиробників Кіровоградської області Ольга Голобородько.

«Зважаючи на те, що у наших закордонних колег не було врожаю, то у нас все-таки був урожай. І ціну формує попит , а потреби у світовому масштабі великі . то так як ми зараз можемо працювати і на закордонний ринок, то і ціни у нас досі були хороші. Але ось перед новорічними святами , то і у нас ціни уже падають. Чомусь і кукурудза здешевшала, чомусь дешевшає соняшник . А ось у магазині і ціна на олію , і ціна на хліб, навпаки, зростає тому, що на ціни значною мірою впливає також енергетична криза», - сказала у програмі Радіомайдан голова ради сільгосптоваровиробників Ольга Голобородько.

Згадуючи застереження, які на початку року викликав у гості студії відкритий ринок землі, то нині все не так погано, -каже Ольга Голобородько, -бо власники масово землю не продають , а якщо і продають, то це процедура прозора і відкрита і першими мають право її придбати саме орендарі цієї землі.

Щодо закону№5600, який теж цього року прийнятий і який викликав чимало дискусій в Україні, то це нормальна практика прозорого і справедливого процесу – сплачувати податки за кожен гектар землі, який обробляють в Україні – переконана голова обласної ради сільгосптоваровиробників.

Інші випуски
Більше відео