Як бюджету Онуфріївської громади допоміг закон №5600 та про яку туристичну родзинку тут мріють

17 гру. 19:20


Один район – одна громада. Саме у такому форматі рік тому об»єдналися усі сільські ради колишнього Онуфріївського району. Через зволікання з об»єднанням, втратили час і значну державну фінансову підтримку. Тепер же можуть розраховувати лише на власний бюджет та на залучення інвестицій. Амбіції у громади великі, бо поки що жодної із 19 шкіл, серед яких є малокомплектні, не «оптимізували», взяли на баланс усі медичні заклади первинки і навіть колишню рай лікарню.

« Нам дуже допоміг закон №5600. У громаді приблизно 1300 одноосібників. Кожен по півтори тисячі з гектара щороку до бюджету – це понад 5 мільйонів гривень - суттєве доповнення, - розповів у програмі Радіомайдан на українському радіо Кропивницького голова Онуфріївської громади Віталій Береза.

А ще у громади амбітна мета – відродити головний туристичний магніт території – відомий в Україні історичний парк, заснований у 19 столітті ще родиною Толстих , який прирівнювали до знаменитого Софіївського парку. --«Але якщо у Софіївський парк вкладають значні кошти, то в Онуфріївський -лише поки що наміри. Тричі виділялися кошти на проекти реконструкції, бо парк у комунальній власності області , змінювали їх, доробляли та переробляли, але до самої реконструкції руки так і не дійшли»- визнав голова Онуфріївської громади Віталій Береза.

У громаді сподіваються відновити ці роботи наступного року та подарувати Кіровоградщині ще одну унікальну туристичну родзинку.

Інші випуски
Більше відео