Аджамська громада, рік після виборів. Працювати доводилося у турборежимі

3 гру. 19:20


Рік тому в Україні відбулися вибори до оновлених органів місцевого самоврядування у процесі реформи децентралізації. На Кіровоградщині сформовано 49 громад. Одні з них включилися у процес раніше і уже встигли одержати стартові кошти від держави та реалізувати низку проектів. Ті ж з сільських рад , хто не наважувався або вичікував, змушені починати розвиток об’єднаної території ,розраховуючи лише на власні сили- бюджет громади та залучення інвестиціїй.

« Для Аджамської громади, яка об»єдналася уже в останній момент реформи децентралізації - як визнала у програмі її голова Тетяна Зайченко, -рік був важким, працювати доводилося у турборежимі. Вдалося запустити роботу ЦНАПУ за підтримки програми ULED з Європою, проект якого розпочинали із сусідами ще до об»єднання, створити ліцей, взяти на баланс центр первинної медико-санітарної допомоги , який фінансують за принципом міжмуніципального співробітництва ще з кількома сусідніми громадами та розпочати ще низку актуальних для громади проектів».

« Щодо бюджету 2021 року, який складає близько 30 мільйонів гривень,то на 1 листопада в Аджамській громаді уже виконали річні показники на 102 відсотки. З них більше двох мільйонів гривень понад передбачені залучено за рахунок податків підприємств та організацій, які раніше ці податки сплачували не у громаді, а за місцем реєстрації», - зазначила у програмі «Радіомайдан» голова громади Тетяна Зайченко.

Інші випуски
Більше відео