Громадська діячка розпочала голодування за збереження дерев

25 жов. 19:20


Відсьогодні, 25 жовтня, Надія Паливода, голова ГО «Озелення Кропивницький» оголосила голодування проти забудови Центрального скверу під «Макдональдз». 

 «Інші варіанти протесту вичерпані – тому дію таким радикальним способом, – пояснила Надія Паливода. – Мене штовхнула безвихідь і неможливість знайти інші шляхи».

«Я не думаю, що моє голодування зупинить компанію «МакДональдз» – вони, мабуть, абсолютно й уваги на це не звернуть. Але принаймні це створює розголос, негативний фактор цього будівництва і псує їм репутацію. І потім, коли вони побудують свій «МакДональдз», і почнуть вилазити всі ці проблеми, і тоді з’ясується, що не все воно так добре, як нам намалювали на картинці, потім згадають, що люди ж протестували, люди ж попереджали, що треба було зберегти сквер».

 

Нагадаємо, що згідно з результатами громадських слухань «Про зупинення і заборону забудови зелених зон з багаторічними насадженнями, в тому числі у сквері «Центральний», які відбулися 3 липня, ухвалено «підтримати пропозицію про реконструкцію скверу “Центральний” за умови дотримання чинного законодавства, в тому числі відповідних державних будівельних норм та санітарних правил, щодо благоустрою, озеленення та розміщення у сквері закладу громадського харчування "Макдональдс"».

Інші випуски
Більше відео