«Хочеться, щоб глядачі відчували театр як якусь необхідну духовну річ на відстані дотику своєї руки, серця, відчуття, переживань», – театрознавиця Алла Підлужна

24 вер. 12:10


На Кіровоградщині проходить 51-й Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти». Його учасники – театри з Кропивницького, Вінниці, Миколаєва та Коломиї. Головним майданчиком свята є академічний музично-драматичний театр імені Марка Кропивницького.  У другій програмі виїзної студії на сцені театру ведучий Кирило Поліщук спілкувався із театрознавицями Аллою Підлужною з Києва та Світланою Максименко зі Львова. Обидві театрознавиці є експертками обласної театральної премії «Корифеї українського театру», яка вручається після показів усіх вистав в рамках фестивалю «Вересневі самоцвіти».

Світлана Максименко поділилася своїми враженнями від постановки «Іду за Вас»: «На цій виставі я побачила повну відсутність театру в театрі. Режисер Курман абсолютно знімає будь-яку театральність. Це чотири історичні, документальні історії, історії людей, які лягли в основу цієї дивної вистави. Я прожила ці чотири долі. Мені здається, що так, власне, чесно, не театрально, сповідально, але на глибоку і велику аудиторію необхідно піднімати болючі теми. Ось на цій виставі я зрозуміла, що про теми болючі, теми документальні треба говорити саме так: без театрального пафосу, без мізансценування, без будь-якої театралізації».

Інші випуски
Більше відео