Герої театральних вистав читатимуть погоду на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

Герої театральних вистав читатимуть погоду на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

19 бер. 2021

Суспільний мовник у Кропивницькому разом з Кіровоградським академічним українським музично-драматичним театром ім. М.Л. Кропивницького підготував тематичний проєкт до Всесвітнього дня театру. 14 персонажів із семи вистав розповідатимуть телеглядачам UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ про погоду. Всього заплановано 21 випуск, у будні з 19 до 29 березня.

 

 

«Ідея започаткувати тематичний спецпроєкт виникла ще у нашої попередньої продюсерки, Олени Кваші, а нагода реалізувати її виникла якраз до Всесвітнього дня театру, — розповідає т.в.о. продюсерки UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Яна Бабак. — Погодьтеся, нагадування, що завтра варто взяти з собою парасольку, від Свирида Петровича Голохвостого із "За двома зайцями", вам точно запам’ятається. Наші глядачі однозначно отримають порцію естетичної насолоди та приємні емоції, а театр таким чином нагадає про спектр найпопулярніших вистав, які варто переглянути».

      Читайте також: Антоніна Антоша навчатиме підлітків, як поводитися в кадрі

Про погоду розповідатимуть персонажі «Циганки Ази», «Лускунчика», «Сватання на Гончарівці», «Сорочинського ярмарку», «Севільських заручин», «Назара Стодолі» та «За двома зайцями». У телевізійній студії актори імпровізуватимуть, щоб податити потрібну кожному буденну інформацію і разом з тим привідкрити для широкого кола телеглядачів магію театру.

 

 

«Далеко не всі знають, що є Всесвітній день театру, — каже головний режисер Кіровоградського академічного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького Євген Курман. — А варто знати і варто ходити у театр. Бо театр досліджує людську душу, показує її глибину. І якими б важкими не були часи — завжди театр буде розрадою і втіхою, бо говорить з людиною про людину».

 

 

Для довідки: Всесвітній день театру відзначається 27 березня. Його заснували у 1961 році, у Відні на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.

        Читайте також: Волейбольні матчі фіналу Кубка України — на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

Нагадаємо, місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Новини про Кіровоградщину читайте  на діджитал-платформах Суспільне Кропивницький: