Авторитет Суспільного, в першу чергу, це довіра нашої глядацької аудиторії,  — Олена Кваша

Авторитет Суспільного, в першу чергу, це довіра нашої глядацької аудиторії, — Олена Кваша

4 лют. 2021

3 лютого, у межах Онлайн Feel Fest: Фестиваль літератури, мистецтва та медіа простір для інтеграції медіа, мистецтва, літератури, відбулась онлайн-зустріч із продюсеркою Кропивницької філії Суспільного Оленою Квашою. Вона розповіла учасникам події про роботу команди Суспільного у Кропивницькому, відповіла на питання щодо комунікації з громадою, поділилась секретами підготовки до ефірів і означила формати в яких працює Суспільне.

Про стандарти і цінності

 — Наш мовник єдиний в країні скрупульозно і ретельно відтворює шкалу стандартів і цінностей, ми маємо чітку редакційну політику, що поєднує нас із Суспільними мовниками світу. Баланс думок, стандарт своєчасності, актуальності, повноти це ті заповіді за якими працюють наші журналісти. 

Про авторитет

Авторитет Суспільного, в першу чергу, це довіра нашої глядацької аудиторії. Це той капітал, який важко напрацьовується і який так легко втратити. Ми працюємо над цим сегментом дуже ретельно. Формат стандартів, як на мене, найбільш дієвий механізм, який можна включити у формування цього капіталу, оскільки стандарти нас захищають від дуже багатьох речей. 

Про довіру і рейтинги

Можливо, наша обкладинка не така блискуча і ефектна, як у рейтингових медіа, але вона дуже корисна. Ми робимо контент, який закликає глядача до роздумів і критичного мислення. Ми рухаємось до здорового і відповідального суспільства. А рейтингові програми часто виглядають, як бої гладіаторів це не про зміст, не про зміни, це про шоу. І тут постає питання: що хочуть люди? Змін чи видовищ? 

Про регіональну площину

Суспільний мовник найбільш сильний, найбільш відчутний, на мою думку, саме в регіональний площині і від цього відповідальність стає ще більшою, але ми можемо все.

Про комунікацію з громадами

Ми цей рік розпочали з комунікації з пресслужбами. Зробили триденний гостьовий марафон, на зустрічі прийшли близько 50 осіб. Ми говорили про формати взаємодії у тому числі і через суспільно-політичні майданчики, партнерства для проєктів й ініціатив, що направлені на розвиток громад. Але хочу зробити наголос ми партнеримось, щоб бути максимально корисними громадам, а не щоб ходити на всі ваші події. Ми надаємо підтримку у форматі матеріалів, спільних ідей, спільних брейнштормів. Працюємо на всіх наших платформах радіо, телебачення, діджитал. Ми прагнемо вийти на іншу якість заходів, абсолютно різновекторних, і готові до реалізації тих ідей, які зачіпають соціально важливі позиції наших регіонів. Якщо є ідея ми готові розглядати і подумати, як її краще подати.

Про поради щодо комунікації

Знайте з ким комунікуєте, розумійте формати у яких працює медіа і тоді ви будете розуміти, що наради це найгірше рішення для співпраці зі ЗМІ, відмовляйтеся від цієї ідеї, як форми проведення заходу, думайте питаннями бачення, в чому цінність події, візуалізуйте все, що хочете розказати. Вивчайте терміни, які є прийнятними для медіа, майте базу даних медіа, розумійте кому може бути цікавою ваша тема, моніторте те, що навколо вас відбувається, долучайтесь до професійних груп, але не перетворюйте журналіста на заручника ваших ідей, не зловживайте і працюйте системно, наповнюйте власні сторінки, це зверне на вас увагу. Будьте зрозумілими, цікавими, вчасними.

Про зміни

Зміни і активна робота відбувається там, де є активні молодіжні ради і добре, що є можливість говорити з цими носіями змін. Я дуже хочу, щоб в інформаційному полі було якнайбільше позитивних історій. Ми готові їх показувати, ми чекаємо на вас у наших ефірах і будемо раді такій спільній історії.

 

Для довідки: Організатори заходу – кафедра журналістики Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та Агенція сталого розвитку «Хмарочос». Фестиваль відбувається в межах проєкту «Створення медіаосвітньої платформи «МедіаРеВізія», що став можливим завдяки проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.