Суспільне Кіровоградщини запрошує до розмови кандидатів на посаду ректора педагогічного університету

Суспільне Кіровоградщини запрошує до розмови кандидатів на посаду ректора педагогічного університету

2 лют. 2021

Команда Суспільного Кіровоградщини запрошує кандидатів на посаду ректора Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка взяти участь в ефірах міжплатформового проєкту «Радіомайдан». Кожен із кандидатів матиме можливість на рівних умовах представити свою передвиборчу програму і розповісти про заплановані кроки на посаді ректора. Перший ефір відбудеться 2 лютого о 17:10. Дивитись його можна на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ, слухати на радіохвилях UA: Українське радіо Кропивницький (91,2 FM у Кропивницькому).


«Тема виборів ректора набула резонансу. Чи не перший раз у виборчому процесі бере участь жінка. Тож, враховуючи новизну, актуальність, а також підвищений рівень уваги від громадськості, ми запропонували всім 7 кандидатам взяти участь в спеціальних випусках проєкту "Радіомайдан", — розповідає продюсерка філії Суспільного UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша. — Наразі маємо згоду чотирьох кандидатів на посаду. Закликаю тих кандидатів, хто ще вагається — приєднуйтесь до участі. Як на мене, ректор — особа публічна, а університет заклад важливий в соціальному та економічному житті нашої області, відтак — політика ректора і розвиток навчального закладу мають бути відомі й зрозумілі суспільству».

Відомо, що на посаду претендують сім кандидатів:

  • доктор історичних наук, професор Анна Дефорж;
  • кандидат хімічних наук, доцент Євген Клоц;
  • доктор філологічних наук, професор Сергій Михида;
  • доктор педагогічних наук, професор Валерій Радул;
  • доктор філологічних наук, професор Олег Семенюк;
  • доктор юридичних наук, професор Євген Соболь;
  • кандидат юридичних наук, доцент Віталій Юрах.

Станом на ранок 2 лютого у студію Суспільного погодились прийти Олег Семенюк, Сергій Михида, Анна Дефорж. Віталій Юрах долучиться до ефіру онлайн.

Крім презентації своїх програм, кандидати відповідатимуть на питання, які підготує редакторська група проєкту у блоках: освітня сфера, наукова сфера, матеріально-технічне забезпечення, студентське самоврядування.

«ЦДПУ — один із флагманів вищої освіти на Кіровоградщині, і основний постачальник педагогічних кадрів для місцевих закладів освіти, якщо не рахувати ще й спектр різноманітних не педагогічних спеціальностей, — зазначає керівниця проєкту Яна Бабак  — В останні роки університет стикнувся із багатьма викликами. Серед них демографічний, а також небажання випускників шкіл пов’язувати своє майбутнє з нашим регіоном, про що свідчить статистика вступів до ВНЗ у інших областях. Так само є питання стосовно оновлення матеріально-технічної бази університету, стимулювання наукової роботи — як студентів, так і викладачів, тощо. Новому ректору доведеться шукати відповіді на всі ці виклики, і від їх своєчасності та доцільності залежатиме як престиж ЦДПУ, так і якість підготовки випускників та кількість їхніх шансів на подальше працевлаштування».

Отже, дивіться спецпроєкт про вибори ректора Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка у межах програми «Радіомайдан» о 17:10 на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ, слухайте на хвилях UA: Українське радіо Кропивницький або онлайн на сайті філії.