На конкурсі «Створюй із Суспільним» для реалізації у 2021 від Кіровоградщини  відібрали один проєкт, ще один — у довгому списку

На конкурсі «Створюй із Суспільним» для реалізації у 2021 від Кіровоградщини відібрали один проєкт, ще один — у довгому списку

28 гру. 2020

25 грудня, в прямому ефірі «Ранку на Суспільному» оголосили переможців конкурсу творчих проєктів «Створюй із Суспільним». Для виробництва і трансляції на регіональних телеканалах Суспільного мовника у 2021 році відібрано 68 проєктів. 29 із них успішно пройшли фінальний етап відбору — захист перед комісією з центрального офісу мовника — і готові до реалізації. Ще 39 проєктів команда Суспільного відібрала у довгий список. До нього увійшли ті проєкти, що вирізняються яскравою ідеєю або енергією команди, однак у поданому форматі не готові до реалізації. Для них Суспільний мовник запропонує допрацювати ідеї за менторства продюсерів Суспільного. Для виробництва цих проєктів мовник залучатиме додаткове фінансування, в тому числі й донорську підтримку.

Від Кіровоградщини до реалізації відібрали проєкт «Баба Єлька». «Вавилони Приінгулля»  будуть реалізовані за додаткового фінансування та доопрацювання (довгий список).

«Команди, які будуть з нами мати взаємодію в цьому сезоні, вже розуміють особливості наших вимог. Також, що дуже важливо, розділяють наші цінності, — каже продюсерка філії Суспільного UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша. —  Тож, маю надію, що ці проєкти відкриють для наших аудиторій нові знання про те, що зовсім поруч».

Реалізовуватиме обидві ідеї GOробці production studio. У проєкті «Баба Єлька» розкажуть про експедиції Кіровоградщиною, самобутність її віддалених куточків.  Також, команда покаже,  як продовжується робота над віднайденими у експедиціях скарбами уже після повернення в місто: як бабусині рецепти стають частиною ресторанного меню, як за зразком знахідок із бабусиної скрині відтворюється одяг, що виглядає цілком трендово, а бабусина пісня відроджується в сучасній звукозаписувальній студії. 

 «Ми щасливі тим, що надалі матимемо можливість розповідати про нашу область, створюючи контент для Суспільного, — зазначає співзасновниця і продюсерка GOробці production studio Олена Горобець. — Так ми допоможемо розповісти про відомий етнографічний проєкт "Баба Єлька" у телеформаті, підглядаючи за експедиціями. Несамовито хвилюємось і водночас вже дуже хочемо розпочати роботу. У «Вавилонах Приінгулля» хочемо розповідати про гігантські радянські будівництва на території області їх долю, перспективи, позитивні та негативні наслідки для економіки, соціокультурного життя краю, екології».

Нагадаємо, «Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення. У цьогорічній хвилі конкурсу Суспільний мовник отримав понад 200 ідей з усіх регіонів країни, що вдвічі більше, ніж торік.