На Суспільному Кіровоградщини підготували відеоісторії до Дня Збройних сил України

На Суспільному Кіровоградщини підготували відеоісторії до Дня Збройних сил України

4 гру. 2020

Впродовж тижня на телеканалі UA:КРОПИВНИЦЬКИЙ розповідають про військових з Кіровоградщини, які захищали цілісність України на східних кордонах. З 30 листопада до 6 грудня глядачі телеканалу й підписники діджитал-платформи Суспільне Кропивницький побачать п’ять історій. 

«Ми розповідаємо про тих, хто у 2014 році став на захист країни і продовжує це робити сьогодні, — каже шеф-редакторка новин Суспільного Кропивницький Ірина Дєдушева. — Ми хочемо, щоб цих людей не забували. Хочемо показати приклади сильної волі та повернення до мирного життя. Над відеороликами працюють журналісти новин, а діджитал-команда адаптує їх для сайту, фейсбук-сторінки і телеграм-каналу». 

Глядачі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ побачили історію уродженця Білорусі, ветерана війни на Сході, учасника Ігор нескорених Анатолія Компанійця. Він розповів про те, чому пішов захищати незалежність України та як спорт допоміг йому реабілітуватись після поранення і контузії.

Батько спецпризначенця Сергія Сєнчева розповів про те, як син загинув у 2014 році від кульових та осколкових поранень, отриманих коли виносив пораненого товариша з бронетранспортера, що палав. Це сталось у бою за Савур-Могилу. 

Андрій Матвієнко загинув у 2014 році поблизу селища Лисиче, на кордоні Донецької області. Він віз 30 поранених у шпиталь і підірвався на фугасній міні. Своїми спогадами з нами поділилась його дружина Ірина. 

Про повернення після поранення і столярство, як спосіб адаптуватися до мирного життя розповів колишній боєць 17-го окремого мотопіхотного батальйону «Кіровоград» Віталій Демешко. Він брав участь в боях у районі Майорська Донецької області, Фащівки та Городища Луганської області. 

28-річний боєць з позивним «Хем», родом з Західної України, після поранення у боях за Донецький аеропорт вилікувався і пішов на контрактну службу в 3-й окремий полк спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго.

Адаптовану версію цих історій транслювали на хвилях UA: Українське радіо Кропивницький. Також команда Суспільного радіо Кропивницького підготувала тематичний ефір за участі Ярослава Кучера, начальника Кіровоградського гарнізону.

Нагадаємо Суспільне Кіровоградщини можна дивитись і слухати онлайн на сайті філії.