Найкращі враження — зовсім недалечко: на телеканалах Суспільного невдовзі стартує нове тревел-шоу

Найкращі враження — зовсім недалечко: на телеканалах Суспільного невдовзі стартує нове тревел-шоу

7 вер. 2020

 У вересні в ефірі телеканалу UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ та інших регіональних філій Суспільного стартує нове тревел-шоу «Недалечко». Програма стала однією з двадцяти відібраних на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» восени 2019 року.

Допрем’єрний показ проєкту «Недалечко» відбудеться сьогодні о 19:00 за адресою: м. Кропивницький, площа Геpоїв Мaйдaну, 1 (приміщення UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ).

«Запрошуємо колег-журналістів на зустріч з допрем’єрним показом програми «Недалечко».  Це перший проєкт, що реалізується в Кіровоградській області через пітчингову систему Суспільного, — розповідає продюсерка Кропивницької філії Суспільного Олена Кваша. — Хвилюємось! На зустрічі хочемо отримати перші фідбеки від колег, коментарі і пропозиції. Сподіваюсь, що наступні хвилі конкурсу від Суспільного дадуть нам ще більше ініціатив і цікавих ідей».

У «Недалечко» двоє ведучих подорожують дванадцятьма містами Кіровоградської області, щоб відшукати локації для фото, якими можна ділитися у соцмережах. Герої люблять мандрувати Україною та світом і переконані, що за яскравими враженнями не завжди варто їхати світ за очі: інколи найкращі можна знайти зовсім недалечко. 

Виробництвом програми на замовлення Суспільного займався місцевий продакшн «Frame studio».

«Ми маємо великий досвід виробництва відеоконтенту, розповідає керівник «Frame studio» Артем Луценко, Проте формат втілення проєкту через пітчинг для нас є новим. Для виробництва тревел-шоу необхідна велика команда, ми залучали сторонніх спеціалістів там, де не могли впоратись самі. У цьому і полягає найбільша складність тривалого виробництва. Щоб показати туристичну привабливість міста, його необхідно досконало дослідити, тому багато уваги приділяли плануванню і логістиці. Перед кожним знімальним днем ми складали сценарій, команда обговорювала можливі локації та як їх краще висвітлити. За час зйомок ми зібрали понад 150 гігабайтів медіафайлів, серед яких — велика кількість фотографій туристичних місць області, які, фактично, не представлені в інтернет-мережі».

Артем Луценко зазначає, що для такого проєкту надзвичайно важливо мати хорошу технічну базу, бо зйомки проводили під відкритим небом. Автор проєкту впевнений, що результат сподобається телеглядачам Суспільного.

«Цей проект — як вакцина від комплексу меншовартості, як психотерапія красою, яку жителів нашої області не вчили бачити, цінувати, монетизувати, — каже продюсерка проєкту «Недалечко» Олена Горобець. — Саме тому фокус нашої уваги був зосереджений, виключно, на позитиві, перевагах і перспективах міст області. На тому, заради чого варто туди приїжджати. Ми мали челендж: знайти на Кіровоградщині такі краєвиди і людей, які дійсно вразять і здивують глядачів. Кожен випуск — це окреме місто нашої області, у якому ми шукаємо красу, драйв і екстрим, натхнення, смаки, емоції. Команда зробила безліч відкриттів, про які тепер хочеться розповідати на кожному кроці, щоб усі дізнались, яка насправді класна у нас область. Які самобутні, різні і цікаві у нас міста і містечка. Величезною підтримкою для проєкту стали місцеві жителі, люди, які люблять свій край і хотіли показати його якнайліпше. Саме завдяки їхній допомозі ми знайшли і змогли показати те, про що не знає Google».

Нагадаємо, 4 вересня  у ефірі всіх регіональних філій Суспільного вийшла програма «Роздивись» від вінницької команди переможців відкритого конкурсу «Створюй із Суспільним». 

Упродовж цього року Суспільне впроваджує Концепцію регіонального мовлення на 2020–2021 роки, за якою всі філії працюватимуть як єдина міжрегіональна платформа. А найцікавіші програми, рубрики та сюжети Суспільного у Кропивницькому можна дивитись на фейсбук-сторінці та ютуб-каналі,  найкращі фото шукайте в Instagram.