Марафон до Дня Незалежності - UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

Марафон до Дня Незалежності - UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

21 сер. 2020

Марафон до Дня Незалежності України підготувала команда UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ. 21 серпня, починаючи з 17:10, журналісти Кропивницької філії Суспільного працюватимуть open air у центрі міста. Проєкт транслюватиметься одразу на двох платформах мовника — радіо і телебачення.


«День Незалежності цього року отримає особливе звучання в нашому ефірі. Ми задумали своєрідний гостьовий марафон на наших радіо/телеплатформах. Працюємо просто неба в серці нашого міста. В гостях — жителі області — наші земляки, які за часи незалежності стали першими в певних сферах діяльності. Також запросили до розмови тих, хто є громадськими амбасадорами нашої країни за кордоном»,  — розповідає продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша.


Ведуча програми, Олена Горобець, зазначає, що кожен гість є уособленням Незалежності. «Говоритимемо з ними про ціну і цінність Незалежності, про те чи є вона свідомим вибором для них, чи вродженою життєвою необхідністю», — додає Олена Горобець.


У першій панелі марафону глядачі зустрінуться з Олексієм Цокаловим, Аллою Поліщук, Сергієм Сергеєвим та Інною Тільновою. Олексій Цокалов одним з перших наважився створити власне фермерське господарство. Учасник Революції Гідності, громадський діяч волонтер с. Олексіївка Бобринецького району. Алла Поліщук у 22 роки стала директоркою школи, у 25 очолила Малотимошівську сільську раду, Новоукраїнського району. Сергій Сергеєв один з перших в Україні, перший в нашій області лікар, що розпочав приватну практику, як лікар сімейної медицини, м. Світловодськ. Інна Тільнова — голова ГО "Баба Єлька", яка взяла на себе місію відродження автентичної пісні й матеріальної спадщини регіону. Відповідальна за тексти та головні меседжі цього проєкту, редакторка «Нової газети».


У другій панелі до розмови запросили Валентину Кулачко, Вікторію Яремчук, Юрія Савєльєва та єпископа Марка. Валентина Кулачко у 2014 році обрала Україну, втративши рідний дім внаслідок військової агресії на Сході країни. У Кропивницькому розпочала нове життя, активно підтримує земляків з Луганської і Донецької областей, фахівчиня апарату Кіровоградської обласної державної адміністрації. Вікторія Яремчук — громадська діячка, волонтерка, мама безвісти зниклого молодшого сержанта третього полку спецпризначення Олександра Яремчука, смт Добровеличківка. Юрій Савєльєв — старший сержант третього полку спецпризначення, після важкого поранення повернувся на службу, кавалер ордена «За мужність» III ступеня, учасник боїв за Донецький аеропорт. Владика Марк — єпископ Кропивницький і Голованівський Православної Церкви України.


Нагадаємо, дивитися й слухати UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ можна онлайн на сайті. Також ефіри, проєкти та найкращі сюжети транслюють на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці філії.