UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ підготував серію відеоісторій «Ровесники незалежності»

UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ підготував серію відеоісторій «Ровесники незалежності»

19 сер. 2020

До 29-ї річниці незалежності України філія Суспільного UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ підготувала серію відеоісторій «Ровесники незалежності». Героями стали краяни, які народилися в рік проголошення незалежності України. Тематичний проєкт із 17 серпня транслюють на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ та фейсбук-сторінці філії.


Спогадами й мріями поділилися медики та захисники України. Серед героїв військовий 3-го окремого полку спецпризначення ім. князя Святослава Хороброго, кіборг Вадим Довгорук. Він дістав поранення під Дебальцевим, утратив руку, три дні пролежав на морозі, йому ампутували обморожені ноги, був у полоні. 

«Я народився в Україні, люблю Україну, тут живу й нічого міняти не хочу, — каже Вадим Довгорук. — Ми здобули незалежність для України давно. Однак історія складається так, що завжди повинні воювати з агресором. І це той самий агресор, який проти нашої незалежності. Але ми є незалежні й будемо незалежні».

У свій 23-й день народження потрапив під обстріл і в полон Юрій Шаповалов із Новгородки. Це сталося 29 липня 2014 року. Тоді він був у складі групи спецпризначенців, котрі шукали пілота збитого терористами літака СУ-25. Неподалік селища Латишеве Донецької області дві групи спецпризначенців зайшли на непідконтрольну територію і зустріли місцевого фермера Миколу Бутрименка. Він запропонував допомогу, проте того ж дня здав терористам. Десять українських військових загинули. П’ятеро потрапили в полон. Урятуватися вдалося чотирьом.


«Україна для мене — це наша земля. Я тут виріс. Хоч як би було тяжко, мені тут подобається жити, — розповідає Юрій Шаповалов. — У містечку, де я народився, мені комфортно, я тут удома».

Медсестра Марія Ліннік не поїхала працювати за кордон: «Я тут виховую свою дитину. Хочу, щоб вона здобула освіту й міцно стала на ноги».


Нагадаємо, дивитися й слухати UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ можна онлайн на сайті. Також ефіри та проєкти транслюють на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці філії.