Команда UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ долучилась до добрих справ

Команда UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ долучилась до добрих справ

25 лют. 2020

25 лютого в ефірі програми «Ранкова кава» на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ говорили про залучення ресурсів для добрих справ. Гостями ефіру стали Світлана Бондаренко волонтерка ГО захисту тварин «Бім» та Анна Іванова, керівниця художньої майстерні «Індиго». Про сучасні методи залучення фінансування для благодійних проєктів та громадських ініціатив розповів Руслан Краплич громадський діяч, експерт з фандрейзингу й розвитку неприбуткових організацій. голова Ради директорів фундації імені князів-благодійників Острозьких. Також журналісти ранкового шоу під час ефіру намалювали картину, що стане лотом у благодійному аукціоні.


"Безмежно люблю тварин і часто бачу гарненьких вихованців ГО «БІМ», які потребують турботи і допомоги, — розповідає ведуча ранкового проєкту Мілана-Анастасія Панченко, — тому хотілося створити щось, щоб допомогти їм. Зробити картину для благодійного аукціону – це чудова нагода зібрати трохи грошей на їжу та догляд за тваринами. А малювати в ефірі було цікаво. Ще й з допомогою професійної художниці Анни Іванової. Сподіваюсь, наша колективна робота допоможе".

Волонтерка Світлана Бондаренко та художниця Анна Іванова з вихованцями художньої студії розповіли про бажання допомогти тваринам, благодійні потреби, опіку над тваринами та стерилізацію хвостатих безхатьок, також торкнулися теми виховання домашніх тварин.

Включення у ефір Руслана Краплича здійснили за допомогою скайп-зв’язку. Пан Руслан уже десятки років організовує благодійні кампанії і саме він поінформував глядачів про фандрейзинг і краудфандинг (широке залучення фінансування для благодійних проєктів та незалежні електронні майданчики, що допомагають збирати кошти для стартапів або благодійних потреб).
Експерт зазначив: “Ви робите важливі справи, бо саме регіональні телеканали найбільше допомагають розвитку благодійності”.

Працівники Кропивницької філії Суспільного не раз брали участь у благодійних проєктах.

«Практика підтримувати благодійні ініціативи нашого регіону для філії є сталою, — розповідає продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша, — зокрема, ми є постійними партнерами Великоднього благодійного аукціону, ініціатив Благодійного фонду «Янгол життя». Так, до Дня онкохворої дитини цього року ми виставляли свій лот».

«На щорічному Благодійному вечорі «Янголи життя» в цьому році було представлено на благодійний аукціон особливий лот від пані Олени – «Висока телекухня — вечеря з продюсеркою. Це викликало чималий інтерес у гостей заходу, — розповідає співзасновниця фонду «Янгол життя» Ольга Присяжнюк, - Без інформаційної підтримки Суспільного Кропивницького не обходиться жодна благодійна акція нашого фонду. Ми маємо можливість підіймати важливі теми дитячої онкології в Україні та в нашому регіоні зокрема».