UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ — уроки медіаграмотності для школярів

UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ — уроки медіаграмотності для школярів

21 лют. 2020

20-21 лютого на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ провели уроки медіаграмотності для вихованців НВО №6 м. Кропивницького.

Про фейки і про те, як їх виявити учням третього класу розповіла продюсерка Кропивницької філії Суспільного Олена Кваша.


«Ми підтримали ініціативу школи — провести уроки медіаграмотності на базі Суспільного — каже Олена Кваша. — Учні початкової школи вперше були моїми слухачами (маю досвід роботи з більш дорослою аудиторією), тому хвилювалася. Як говорити про фейки з дітьми — це було питання, але все пройшло нормально. Маємо намір продовжити такі уроки».


«Вміння орієнтуватися в інфопросторі стало однією з нагальних потреб сучасного суспільства. А вміння орієнтуватися у величезних обсягах інформації, левова частка якої фейки та маніпуляції, – одна із головних компетентностей майбутнього. Ми повинні навчитися цього самі та навчити своїх дітей», — зазначила Алла Басиста, вчителька початкових класів НВО №6 м Кропивницького.

Крім уроку, учні мали можливість відвідати телерадіомузей, радійні та телевізійні студії, познайомитись із ведучими ранкового шоу.

Діти були в захваті від камер і софітів, вони відкрили для себе особливості телевізійних зйомок і роботи з інформацією. Емоцій не приховували.

Катя: «Я це все бачила у телевізорі, а воно реально існує».
Даня: «Я побачив студію, де знімався мій дідусь, сидів у такому самому кріслі».
Поліна: «Я побачила телеведучих, сфотографувалась з ними».
Василіса: «Мені дуже сподобалось, я побачила багато нової техніки і техніку, що була ще у 80 роках».
Аня: «Я зрозуміла, що працювати в програмі буває складно».


«Діти поринули в Незнайомий загадковий світ студії, з радістю обіймалися з ведучими, дізналися про позакадрові таємниці, мали можливість побувати в ролі ведучих, операторів, — додає Алла Басиста. — Ми в захваті від екскурсії».


Нагадаємо, 2019 у Кропивницькій філії Суспільного створили телерадіомузей, за рік його відвідали понад 1000 дітей і дорослих.

 

Фото з фейсбук-сторінки Олени Кваші