Наглядова рада доручила правлінню обґрунтувати зменшення штату Суспільного

Наглядова рада доручила правлінню обґрунтувати зменшення штату Суспільного

12 лют. 2020

11 лютого 2020 року відбулось засідання Наглядової ради ПАТ «НСТУ», під час якого розглядались звернення працівників регіональних філій Суспільного щодо оптимізації штатної чисельності телерадіокомпанії.

За результатами розгляду звернень та обговорення ситуації Наглядова рада доручила правлінню до 25 лютого підготувати обґрунтування скорочення штату, при цьому передбачити достатню кількість штатних фахівців для забезпечення виготовлення власного регіонального контенту. Правлінню також доручили вжити заходів для збереження в ефірі регіональних мовників достатньої кількості контенту, виробленого в регіонах, у тому числі на умовах аутсорсингу.

Голова Наглядової ради Світлана Остапа прокоментувала такі доручення:

«До Наглядової ради надійшли десятки звернень від працівників компанії, профспілок, органів місцевого самоврядування, які занепокоєні можливим скороченням як регіонального мовлення, так і людей. Ми розглянули ці звернення, але скорочення працівників не є в повноваженнях Наглядової ради, це повноваження правління. Трансформація завжди проходить болісно. Тому Наглядова рада акцентувала увагу на тому, щоб у процесі трансформації регіонального мовлення були забезпечені всі права і гарантії для працівників. Крім того, члени Наглядової ради наголосили, що в ефірі регіональних каналів має бути достатньо регіонального контенту, виробленого як штатними працівниками, так і на аутсорсі. І правління нас запевнило, що обсяг не зменшиться, а навіть збільшиться, будуть відібрані на пітчингах проєкти та вже закладені кошти для виробництва. Окремо ми рекомендували посилити комунікацію з колективом, бо такі складні рішення потребують взаємодії та розуміння усієї команди».

Наразі жодних рішень щодо зменшення штатної чисельності працівників у телерадіокомпанії не приймали. Текст протоколу засідання Наглядової ради буде опубліковано на офіційному сайті компанії протягом п’яти робочих днів.