День Соборності України у програмах Суспільного Кіровоградщини

День Соборності України у програмах Суспільного Кіровоградщини

23 січ. 2020

До Дня Соборності України творчі групи Суспільного Кіровоградщини підготували тематичні ефіри. У студії запросили науковців, митців та держслужбовців.
У ранковій програмі «Ранкова кава» про експозицію «Об’єднаємо Україну мистецтвом» розповів науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею Микола Правда. Він зазначив, що виставка складається з 31 експонату, і має на меті проілюструвати поєднання мистецтва та історії. «Саме мистецтво сьогодні може об’єднати людей різних поглядів», — упевнений Микола Правда.

Начальник управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської ОДА Віталій Останній та заступниця начальника управління молоді та спорту міської ради Катерина Черкасська анонсували святкові заходи у Кропивницькому.

Віталій Останній зазначив, що День Соборності України — це день, який має єднати українців. Саме тому лейтмотивом святкування у Кропивницькому 101 річниці проголошення соборності є вислів «У єдності наша сила».

Кореспонденти новин Суспільного у Кропивницькому розповіли про коло єдності й вісімнадцятиметровий прапор України, що 22 січня пронесли вулицями міста, а у програмі «Радіомайдан» про внутрішні виклики, політичну націю, мову, як атрибут незалежності та загрози сучасній українській соборності говорили з кандидатом історичних наук Юрієм Митрофаненком та кандидатом соціологічних наук Едуардом Клюєнком.
Нагадаємо, на сайті UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ можна дивитись і слухати Суспільне Кіровоградщини онлайн.