«Діти знають наших ведучих, залюбки з ними фотографувалися» — продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ про екскурсію для школярів

«Діти знають наших ведучих, залюбки з ними фотографувалися» — продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ про екскурсію для школярів

7 лис. 2019

5 листопада на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ провели екскурсію для учнів міської спеціальної загальноосвітньої школи НВО №3. Про роботу радіо й телебачення розповіли дітям із порушеннями слуху. З перекладом допомогли вчителі школи.

«За весь час роботи нашого музею ми розповіли про телебачення й радіо більш як тисячі дітей і студентів. А екскурсію для таких гостей проводили вперше. Хвилювалися, але все вдалося, — прокоментувала продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша. — Діти знають наших ведучих, залюбки з ними фотографувалися, цікавилися, як працює телевізійна техніка».


«Ми намагалися показати їм найяскравіше, залучити до інтерактивних ігор, у яких діти були ведучими програм, операторами, режисерами», — додав редактор творчої групи радіопрограм Василь Левицький.

Крім музею, дітям показали теле- й радіостудії, апаратну, а також влаштували для них веселу лотерею.

Продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ відзначила, що телевізійні програми філії враховують потреби людей, які мають порушення слуху.

«Сурдопереклад готуємо для новин, «Теми дня» й віднедавна — ранкових гостьових майданчиків. Це нововведення одержало позитивні відгуки наших гостей, оскільки це додаткова можливість бути в курсі соціокультурного життя регіону», — каже Олена Кваша.

«Приємно бачити людей, для яких твоя робота є частиною буденного життя, — зазначив ведучий ранкового шоу на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Костянтин Шутенко. — Ми намагаємося вдосконалювати не лише контент, а й форму його подання. Круто, що в нас є така вдячна аудиторія і бар’єр між нами стає дедалі меншим».

Нагадаємо, за даними департаменту соціального захисту і охорони здоров’я ОДА, у Кіровоградській області зареєстровано біля 2000 осіб, які мають порушення слуху.

 

Фото зі сторінки КЗ “НВО№3 “СЗОШ І-ІІІст. - д/с” Кіровоградської міської ради