265 річницю Кропивницького на Суспільному Кіровоградщини відзначили спецефірами

265 річницю Кропивницького на Суспільному Кіровоградщини відзначили спецефірами

23 вер. 2019

21 вересня Кропивницький святкував свою 265 річницю. Команда Суспільного Кропивницького у цей день стрімила зі святкових локацій, розповідала про заходи, що відбувались на вулицях міста у прямоефірній програмі «Ранкова кава Weekend», робила матеріали для радіослухачів.
Радійники працювали на Козачому острові з фестивалю вуличної їжі та з містечка професій, на площі Героїв Майдану та вулиці Дворцовій — з презентацій виставок та інформаційних стендів.
Святковий ефір ранкового шоу зі студії UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ вели Павло Іванов та Євген Жердій на локаціях у місті працювали Костянтин Шутенко та Яна Сапожнікова.


«День міста для нас це особливе свято, тому традиційно ми готуємо тематичні прямі ефіри — розповідає Тетяна Петруніна, керівниця ранкового шоу на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ. — Цього року зробили акцент на історії та сучасності нашого міста. Підготували сюжети присвячені історичним пам’яткам та нині популярним локаціям, розповіли про історичні постаті та про талановитих сучасників».
Глядачам «Ранкової кави Weekend» презентували сюжети про театр корифеїв, Дендропарк, головну культурну артерію Кропивницького — вулицю Дворцову та головну площу області – Площу героїв Майдану. Також показали історію Марка Лукича Кропивницького, а на гостьовий майданчик ранкової програми запросили: спортсменів, чемпіонів України з боксу – Бозорбоя Мятокубова та Андрія Щуцького з тренером Вадимом Саласенком, молодого режисера Вітольда Лунтовського, який до свята відзняв і презентував відеофільм «Ти є місто» та фотохудожницю Ярославу Павленко, роботи якої потрапили до глянцевих видань США, Канади та Німеччини.


Під час прямого ефіру відбулись включення з головної площі Кропивницького на якій виставлялись експозиції техніки ДСНС та стріми з локацій, на яких почались перші заходи святкувань – з вулиці Дворцової з експозиції старої та сучасної аграрної техніки та з площі перед міською радою, де відбувалась загальноміська руханка та презентували 11-метровий пиріг на честь 265-річчя міста Кропивницький.


«Мені було надзвичайно приємно знову приєднатися до команди Ранкової кави, тим більше, у такий святковий день для Кропивницького, — каже Яна Сапожнікова, ведуча UA: Українське радіо Кропивницький. - Впевнена, що нам вдалося зарядити наших глядачів урочистим настроєм, гордістю за своє місто і бажанням відвідати безліч цікавих заходів».
«День міста – це одна з наймасштабніших подій, що доводилось висвітлювати регіональній філії Суспільного, — додає Костянтин Шутенко, ведучий програми «Ранкова кава», - тому завжди хочеться більше, ширше, крутіше. Я сподіваюся, нам це вдається».
«Ефір до Дня міста був одним із перших «нестандартних» в мої «ранковій» кар’єрі років 5 тому, — згадує Павло Іванов ведучий програми «Ранкова кава». - Він дав відчути насолоду й адреналін роботи в екстремальних умовах чи не вперше - насолоду й адреналін, які викликають залежність. Приємно й досі лишатися залежним. Вдячний команді, глядачам, гостям. Завдяки їм чекаю роботи у свята, роботи в задоволення».
Для Євгена Жердія, ведучого програми «Ранкова кава» День міста теж особливе свято. «Надзвичайно круто те, що було багато різноманітних локацій, де кропивничани святкували 265-річницю рідного міста, — каже він. - Як новий ведучий «Ранкової кави», я розумію скільки сил і енергії витратили ті люди, які це свято організували. Хочеться сказати спасибі кожному, хто долучився до святкування — ви робите наше місто кращим. А нашому місту бажаю процвітання, розвитку, і мирного неба над головою».

Нагадаємо, у вересні виїзна студія UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ працювала на фестивалі театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти».