Суспільне Кропивницький долучилось до навчань «Медіашколи» у Кропивницькому

Суспільне Кропивницький долучилось до навчань «Медіашколи» у Кропивницькому

27 лют. 2024

26 лютого Олена Демчак, керівниця діджитал групи Суспільне Кропивницький, розповіла слухачам «Медіашколи» від Інституту Масової Інформації у Кропивницькому про Суспільне та виготовлення контенту для ютуб-каналу. 

Читайте також: Відбувся допрем’єрний показ документального проєкту «Крим: 10 років окупації»

Говорили про платформи з якими працює Суспільне Кропивницький, трансформацію телебачення в умовах діджиталізації, детальніше розібрали відеоконтент, зокрема різницю виготовлення матеріалів для телебачення та ютуб-каналу.

 

«Найперше, я хотіла познайомити слухачів курсу з Суспільним, адже робота у нас є добрим майданчиком для того, щоб будувати кар’єру  журналіста. Передусім через те, що Суспільне стабільно входить до списку якісних та відповідальних українських медіа, зокрема і за оцінками експертів ІМІ. Дотримання журналістських стандартів – це основа нашої роботи, і гарна школа для молодих фахівців, які починають працювати у журналістиці», — каже Олена Демчак.

Олена зі слухачами проаналізували ютуб-тренди в Україні, найуспішніші відео на ютуб-каналах Перший та Суспільне Кропивницький, тематичні цикли «Боротьба в тилу» та «Така робота». Говорили про пошук тем та героїв, підготовку до зйомочного процесу й особливості роботи в команді: взаємодію між журналістом, оператором, монтажером.

Майбутні журналісти цікавились тим, що впливає на успіх відео в Ютубі, яка роль зовнішнього оформлення (назви відео, обкладинки), в чому різниця між телесюжетом та відео для популярного відеохостингу, хто головний у процесі і за ким останнє слово під час зйомок та монтажу, які монтажні програми краще використовувати.

Читайте також: NHK оцифрував старовинні кіноплівки Суспільного — дивіться на Суспільне Медіатека

Проєкт «Медіашкола» у Кропивницькому працює на базі журналістського хабу «Медіабаза. Кропивницький» від Інституту Масової Інформації  (ІМІ). Загалом організатори запланували вісім зустрічей з місцевими медійниками для слухачів курсу для студентів різних спеціальностей, які цікавляться професією журналіста.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні. 

Оперативні новини про події у Кропивницькому та Кіровоградській області — на платформах: 

 Онлайн-трансляція телеефіру — на сайті.

Фото з фейсбук-сторінки Медіабаза. Кропивницький