«24.02.2022 Кропивницький» — дивіться на ютуб-каналі Суспільне Кропивницький

«24.02.2022 Кропивницький» — дивіться на ютуб-каналі Суспільне Кропивницький

22 лют. 2024

До другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну на Суспільне Кропивницький підготували проєкт «24.02.2022 Кропивницький». Кореспондентка Вікторія Колосова записала спогади кропивничан про перші дні після лютневого нападу. Дивитись відео проєкту можна на ютуб-каналі Суспільне Кропивницький. Прем’єра запланована 23 лютого о 15:00

Читайте також: Президент Польщі Анджей Дуда — в ексклюзивному інтервʼю Суспільному

В проєкті взяли участь вчителька, агрометеорологиня, HR-менеджерка, музикант, викладачка та волонтер. Герої згадали перші відчуття, враження, дії після усвідомлення, що почався новий масштабний етап російсько-української війни. Жоден з них не вірив до 24 лютого 2022 року, що Путін ухвалить рішення про напад.

«Ми зібрали свідчення кропивничан про перші дні повномасштабного вторгнення. Біль, страх, планування оборони міста, захисту дітей, виття сирен повітряних тривог, підтримка, відсутність новин або страшні кадри руйнувань від російських бомб і ракет — у перші дні ніхто не знав, де вдасться зупинити ворога і вся Україна була єдиною, як кулак, готовий до бою, — розповідає кореспондентка Суспільне Кропивницький Вікторія Колосова.  Наші герої розповіли, як приходило усвідомлення подій, як працювали школи, садочки, підприємства, як вдалось прийняти ситуацію і включитись у спільну боротьбу. Це історії про людяність, співчуття і віру в те, що здатні перемогти агресора. Це своєрідна візуалізація карти згуртованої і об’єднаної країни, міцно зшитої "нитками життя", де від стійкості кожної частинки залежить життя народу».

Читайте також: Прем’єри на Радіо Культура: радіодрама «Колишні» та вистава «Місто Марії: щоденники облоги»

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні. 

Оперативні новини про події у Кропивницькому та Кіровоградській області — на платформах: 

 Онлайн-трансляція телеефіру — на сайті.