День Незалежності України в ефірі Кропивницької філії Суспільного

День Незалежності України в ефірі Кропивницької філії Суспільного

23 сер. 2019

Команда Суспільного Кіровоградщини підготувала тематичні ефіри та міжпрограмні ролики до Дня Незалежності України.

Ведучі новин — Ірина Науменко, Павло Іванов, Олена Демчак, спікери радіо — Яна Бабак, Василь Левицький, представники ранкового шоу — Єлизавета Гречана, Костянтин Шутенко і Євген Жердій взяли участь у зйомках музично-поетичного ролика. У роботі використали вірш Григорія Чубая «Україні».


«Ключові дати, пов’язані з розбудовою нашої держави мають бути в ефірах України не тільки крізь призму суспільно-політичного фокуса. Це, безумовно, потрібно, але є певні події, дати, про які хочеться говорити мовою мистецтва, емоції, — каже продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша. - Наші журналісти і ведучі, звісно, не актори чи професійні музиканти, але саме до Дня Незалежності — вирішили провести такий літературно-музичний експеримент і привітати глядачів».

«День Незалежності — це ніби додатковий привід зізнатися рідній країні у своїх почуттях до неї: мажорних, мінорних, щасливих і прикрих. Тому саме віршем ми спробували максимально щиро їх передати — не лише як журналісти, а й як громадяни України, — розповідає редакторка UA: Українське радіо Кропивницький Яна Бабак. - Сподіваємося, що нам вдалося достукатись і до сердець наших глядачів, аби пробудити і їхні відчуття».

Радійна команда Суспільного у Кропивницькому підготувала до святкового ефіру міжпрограмні аудіоролики за участю відомих людей області: освітян, представників підприємств, громадських діячів. Про те, як творилися законодавчі акти Незалежної України розкажуть депутати Верховної Ради України 1 скликання Володимир Панченко та Віктор Шишкін.

Також 24 серпня о 12:10 Олена Горобець, керівниця творчої групи радіо, та Кирило Поліщук, ровесник Незалежності, проведуть музично-поетичний марафон до Дня Незалежності. В ефірі йтиметься про значення Незалежності, зміну уявлень про незалежність молодих творчих людей. Свою музику і поезію презентують Коля Папуша, учасник гурту «Dry Хмара», гурт «Десь чули» та поети Максим Бричка, Денис Бірзул, Марина Єрмолаєва, Василь Левицький, Артем Луценко.

У програмі «Європейська країна», яка вийде в ефір 24 серпня о 20:25, кандидат історичних наук Юрій Митрофаненко розповість про події, які передували Незалежності в Україні та області, зокрема з історичної точки зору.