Поетичний батл, «Вуточка» і бойове козацьке мистецтво — UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ на «Чутафест»

Поетичний батл, «Вуточка» і бойове козацьке мистецтво — UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ на «Чутафест»

21 сер. 2019

Цими вихідними у с. Цибулеве Знам’янського району Кіровоградської області відбувся третій фестиваль «Чутафест». Суспільне Кіровоградщини стало інформаційним партнером події.
Фестиваль має на меті популяризувати українську культуру, народні промисли, фольклор, зелений туризм й підтримати талановитих майстрів та аматорські колективи.

«Ми раді підтримати етнофестиваль, локального рівня особливо, — каже продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша, — ініціативам малих містечок, сіл важко конкурувати з національним рухами, проте це не означає, що локальні заходи менш цікаві. Тож практику таких інформаційних партнерств будемо продовжувати».
Виставки майстрів народних промислів та декоративно-ужиткового мистецтва, поетичний батл, уроки бойового козацького мистецтва, цікавинки від бджолярів і травників, домашні смаколики, що притаманні саме цьому регіону, приготовані для гостей господинями селищ Цибулеве, Богданівки та самої Знам’янки — таким запам’ятається цьогорічний «Чутафест» відвідувачам.
Для дітей організатори підготували окрему розважальну програму: майстер-класи, атракціони та розваги. Сподобалось не тільки малечі - дорослі редакторки «Ранкової кави» Мілана та Єлизавета не встояли перед спокусою покататись на атракціоні «Вуточка» і хоча б на мить повернутись у своє дитинство.

Також гості фестивалю могли побачити святковий концерт, що у своїй програмі поєднав народні фольклорні мотиви з поп та рок-напрямами в музиці.
Детальніше про заходи, локації, гостей та історичну складову «Чутафесту» дивіться у програмі «Ранкова кава». Про подію глядачам Суспільного розповідали Олена Грінчак — перша заступниця голови Знам’янської РДА і Оксана Лутай, директорка Знам’янського краєзнавчого музею.