Софія Іванько представлятиме Україну на Дитячому Євробаченні-2019

Софія Іванько представлятиме Україну на Дитячому Євробаченні-2019

19 сер. 2019

Суспільний мовник визначив представницю від України на Дитяче Євробачення-2019. Переможницею національного відбору стала 13-річна киянка Софія Іванько з піснею «Коли здається». Дівчина представлятиме Україну на міжнародному конкурсі, що відбудеться 24 листопада 2019 року в місті Глівіце (Польща).

Визначення переможця з-поміж 10 фіналістів відбувалося за результатами оцінювання оргкомітету національного відбору на Дитяче Євробачення-2019. До складу професійного журі увійшли:

  • співачка й членкиня правління UA: Суспільне мовлення Олександра Кольцова,
  • українська співачка та представниця України на Євробаченні-2010 Alyosha,
  • співак і композитор Adam,
  • композиторка та саундпродюсерка Tanya Sha,
  • музичний продюсер розважального напряму UA: Суспільне мовлення Олександр Стасов,
  • голова делегації України на Дитячому Євробаченні-2019 Оксана Скибінська,
  • виконавчий продюсер розважального напряму UA: Суспільне мовлення Станіслав Медведєв.

Понад три години представники оргкомітету прослуховували пісні кожного з 10 фіналістів нацвідбору, щоб обрати дитину, яка представлятиме Україну на міжнародній арені.

«Ми визначили, що Софія Іванько є найкращою представницею України на Дитячому Євробаченні в цьому році. Чому? Тому що вона дуже відрізняється від інших учасників, вона дуже своєрідна, в неї є свій окремий дуже експресивно-емоційний характер, вона загадкова, в ній є щось, чого немає в інших людях і в інших учасниках, — ділиться подробицями співачка Alyosha. — З піснею треба ще трошки попрацювати, допрацювати її, і тоді це буде дуже крутий матеріал, дуже крута пісня. Я маю надію, що Україну оцінять не тільки журі, тут в кабінеті, а й в усьому світі».

Софія Іванько бере участь у нацвідборі на Дитяче Євробачення вже втретє. У 2018 році вона навіть потрапила у десятку фіналістів, проте здобути довгоочікувану перемогу дівчинці вдалося лише цього року. Софія сама пише пісні й конкурсну пісню «Коли здається» написала спеціально до Дитячого Євробачення-2019.

Переможниця цьогорічного національного відбору на Дитяче Євробачення навчалася в музичній школі по класу фортепіано та естрадного співу, а також у творчій студії Заслуженого діяча естрадного мистецтва України Михайла Толмачова. У 2019 році Софія Іванько брала участь у вокальному талант-шоу «Голос. Діти» на комерційному телеканалі «1+1», де потрапила у команду Джамали.

Нагадаємо, Дитячий пісенний конкурс Євробачення — це щорічний міжнародний конкурс для дітей, який проводиться під егідою Європейської мовної спілки. Раніше Україна вже перемагала на Дитячому Євробаченні, зокрема у 2012 році переможницею міжнародного конкурсу стала Анастасія Петрик з піснею «Небо».
Фінал цьогорічного Дитячого Євробачення-2019 пройде 24 листопада у Глівіце (Польща), у ньому візьмуть участь 19 країн. Польща вперше в історії стане країною-господаркою пісенного конкурсу.