Суспільне Кропивницький сумує з приводу передчасної смерті Наталії Потєєвої

Суспільне Кропивницький сумує з приводу передчасної смерті Наталії Потєєвої

16 жов. 2023

ДОПОВНЕНО: Прощання із загиблою в автомобільній аварії редакторкою Українського Радіо Кропивницького Наталією Потєєвою, її старшим сином й чоловіком відбудеться у четвер, 19 жовтня, у Кропивницькому о 12:00 у храмі Успіння Пресвятої Богородиці (вулиця Авіаційна, 63).

15 жовтня в автомобільній аварії загинула редакторка Українського Радіо Кропивницького Наталія Потєєва. Це Суспільному підтвердили рідні загиблої.

Наталія народилась у 1972 році у селі Буштино Тячівського району Закарпатської області. У 1994 році закінчила навчання у Кіровоградському педагогічному університеті імені Володимира Винниченка, у цьому ж році почала працювати диктором редакції радіомовлення Кіровоградської обласної телерадіокомпанії. Згодом була продюсером програм радіо Кропивницької філії Суспільного і продюсером інформаційних програм. 

Одружена, мама двох синів.

Наталія працювала у прямоефірних проєктах Українського Радіо Кропивницького «Радіодень», знімала тематичні проєкти, зокрема і телевізійні. Колеги згадують Наталію як фахову радійницю та чуйну людину. Вона завжди прагнула якнайповніше розповідати про життя області у своїх ефірах, опановувала нові формати, була добрим керівником, завжди розуміла і підтримувала колег, допомагала і словом, і порадою.

«Вся команда радійників Суспільного сумує у зв‘язку зі смертю нашої колеги. Наталя була прекрасною журналісткою, яка одна з перших вела спільний для різних платформ прямоефірний проект «Радіомайдан». Її впевнений голос чули не тільки в Кропивницькому, а й у загальнонаціональному ефірі Українського Радіо», Дмитро Хоркін, член правління Суспільного, відповідальний за платформи радіо, телебачення та діджитал.

«Ми познайомились на посвяті у студенти. Ната була яскравою, щасливою, веселою. Дружили весь цей час. Вона завжди підтримувала, допомагала. Була щирою. Розуміла. Це несправедливо, що її більше немає. Не вірю», — каже редакторка Суспільне Кропивницький Леся Журавська.

«Дуже чуйна наша Наталочка. Не можу говорити у минулому часі, знаю її 24 роки. Познайомились у 99-році, коли я прийшла на роботу. Людини з більшим серцем  я просто не зустрічала. Завжди готова допомогти з будь-яких питань. Найкраща в світі хрещена мама. Вона була хрещеною моєї старшої доньки. В деяких питаннях донька зверталась до неї, дуже їй довіряла. Це неймовірна втрата, — згадує випускова редакторка Суспільне Кропивницький Наталія Сметанко.Ми називали її й називаємо  нашою “радійною мамою”. Вона нас гуртувала. Вона вміла підказати, ніколи ні на кого не підвищувала голос, ми не могли її підводити, і тягнулись до неї. Вона випромінювала тепло».

У цій самій аварії загинув старший син Наталії. Чоловік і молодший син — у реанімації. Команда Суспільного висловлює співчуття родині. Де й іколи відбудеться прощання та чин похорону, повідомимо пізніше.