Оголошено склад журі нацвідбору на Дитяче Євробачення-2019

Оголошено склад журі нацвідбору на Дитяче Євробачення-2019

31 лип. 2019

UA: Суспільне мовлення визначило склад журі, яке обиратиме представника від України для участі в дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2019.

До складу професійного оргкомітету увійшли: співачка й членкиня правління UA: Суспільне мовлення Олександра Кольцова, українська співачка та представниця України на Євробаченні-2010 Alyosha, співак і композитор Adam, співачка та композиторка Tanya Sha, музичний продюсер розважального напряму UA: Суспільне мовлення Олександр Стасов, голова делегації Дитячого Євробачення-2019 від України Оксана Скибінська та виконавчий продюсер розважального напряму UA: Суспільне мовлення Станіслав Медведєв.

Доки триває прийом заявок на нацвідбір, членкиня правління UA: Суспільне мовлення Олександра Кольцова звернула увагу батьків на те, що взяти участь може будь-яка талановита дитина, незважаючи на її пісенний досвід: "Звісно, хотілося б, аби в переможця був певний досвід публічних виступів, але нічого страшного, якщо ваша дитина зовсім початківець — до осені в команди буде час підготувати дебютантів, тож відбір відкритий для всіх. Ми також просимо не витрачати зайвих коштів на створення відеовізиток, оскільки це не вплине на вибір: достатньо дотриматись інструкції, викладеної в умовах конкурсу".

З-поміж усіх заявок, що будуть подані на нацвідбір міжнародного пісенного конкурсу Дитяче Євробачення-2019, оргкомітет обере шорт-лист фіналістів, чиї імена оголосить на сайті junior.eurovision.ua. Співачка Alyosha вважає, що визначити фіналістів, а потім і самого переможця нацвідбору буде досить складно, адже кожен представник оргкомітету шукатиме щось своє.

"Мої особисті критерії оцінки — це голос і його магія. Це те, що лікує душу. Останнім часом ми почали звертати більше уваги на технічне володіння вокалом і на трендовість аранжування й тексту пісень. Але там, де жива душа співає, таким голосам і пісням завжди треба надавати перевагу, — говорить Alyosha. — Моя порада одна: дозволяти співати думці через голос, тоді кожен ваш звук буде приємним і почутим!"

 

Співачка та композиторка Tanya Sha впевнена, що всі учасники нацвідбору мають насамперед отримати максимальне задоволення від цього процесу: "Спів і музика — це неймовірно прекрасні речі, і бути всередині них — неймовірне щастя. І якщо юні артисти зможуть забути про хвилювання й змагання та насолодитися співом — слухачі теж відчують і проживуть це".

Співак і композитор Adam на власному досвіді знає, яка пісня може перемогти в нацвідборі Дитячого Євробачення, адже саме він був співавтором пісні-переможниці "Say love" для Даріни Красновецької на нацвідборі Дитячого Євробачення-2018. Проте юним талантам радить прислухатися до власних відчуттів: "Точних інструкцій для написання пісні на Євробачення, як на мене, не існує. Ми з Даріною писали її так, як відчували серцем! Але, безумовно, пісня має бути хітом, має бути з доброю та потужною енергією, мелодичною й гармонійною з виконавцем. Круто, коли артисти самі пишуть собі або беруть участь у процесі від народження до завершення пісні у зв’язці з авторами".

Нагадаємо, подати заявку на участь у нацвідборі Дитячого Євробачення-2019 можна до 8 серпня включно. Докладніше ознайомитися з умовами участі в національному відборі на Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2019 можна в Положенні про конкурс.

Фото: Володимир Шевчук та з особистого архіву Alyosha, Tanya Sha й Adam