Воїн Дмитро Лінько — в інтерв’ю Суспільне Кропивницький

Воїн Дмитро Лінько — в інтерв’ю Суспільне Кропивницький

16 тра. 2023

Дмитро Лінько, учасник АТО, 25 лютого 2022 року добровільно став на захист Києва та Київської області, з 16 березня — військовослужбовець, командир бойового підрозділу «Стугна». Про завдання підрозділу, ситуацію на фронті та декомунізацію Кіровоградщини він розповів журналістці Суспільне Кропивницький Антоніні Крейтор. Запис інтерв’ю можна дивитись на ютуб-каналі філії або у всеукраїнському інформаційному проєкті «Суспільне. Спротив». Текстовий варіант розмови читайте на Суспільне Новини.

Читайте також: «Остання війна» — дивіться на Суспільне Кропивницький

«У нас більшість бійців добровольці, які до цього були цивільними людьми, які за певний час навчилися стріляти зі "Стінгера" і підбили, наприклад, літак в Запорізькій області. Хлопець, який до цього був моряком, плавав на кораблях, працював – зараз працює у протиповітряній обороні. Є люди, які були спортсменами, айтівцями, а нині виконують розвідувально-диверсійні завдання за лінією фронту. Тобто не на “нулі”, а вже в тилу ворога. Про деякі завдання ми розкажемо після перемоги», — розповідає Дмитро Лінько.

Про напрямки, де працював підрозділ, різницю між боями 2014 і 2022 років, про Обласну Раду і про церкву  московського патріархату  дивіться у відео.

Читайте також: 12 проєктів Суспільного потрапили до шортлиста фіналістів конкурсу «Честь професії 2023»

Дивіться «Суспільне. Спротив» щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Онлайн «Суспільне. Спротив» шукайте на сайтах місцевих каналів та ютуб-каналах Суспільне Рівне, Суспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини про події у Кропивницькому та Кіровоградській області — на платформах: 

 Онлайн-трансляція телеефіру — на сайті.