Історії з громад у «Суспільне. Спротив» — «Бо важливо»

Історії з громад у «Суспільне. Спротив» — «Бо важливо»

28 бер. 2023

Історії про тих, хто допомагає, волонтерить, працює на перемогу України у своїх громадах — команди місцевих каналів Суспільного знайомлять глядача з такими у спецпроєкті «Бо важливо». Відеорозповіді про людей, які роблять внесок у життя свого міста та країни, виходитимуть у межах всеукраїнського ефіру «Суспільне. Спротив».

Прем’єрна історія від команди Суспільне Чернівці — про буковинця Давида Нікіфоряка, який передав військовим 30 тисяч гривень, зароблених з продажу пончиків. 

«Велика війна для мене змінила сенс слова "важливо". Впевнений, що багато хто також переосмислив це. Сьогодні на першому плані з’являються люди, які роблять неймовірне для нашої перемоги, — каже автор ідеї та ініціатор спецпроєкту, продюсер з виробництва Суспільне Львів Максим Волошин. — Тож наша команда вирішила дослідити історії людей у регіонах, які роблять важливе, аби ми вистояли, перемогли та процвітали — як на рівні громад, так і на рівні держави Україна».

До виготовлення спецпроєкту «Бо важливо» вже долучилися команди Суспільне ЧернівціСуспільне ДонбасСуспільне КропивницькийСуспільне Суми, Суспільне Івано-ФранківськСуспільне ХмельницькийСуспільне Запоріжжя та Суспільне Луцьк

Команда Суспільне Кропивницький підготувала розповідь про діджея Олександра Холодовського. З початку повномасштабного вторгнення він підтримує українських військових за допомогою музичних стрімів. До прямих ефірів DJ SOVA доєднуються люди з усього світу. За вісім місяців Олександру зі своєю командою вдалося зібрати донатів на суму понад півтора мільйона гривень. На ці кошти вони закуповують автівки, коптери, коліматори та інші необхідні речі для українських бійців.

Читайте також: Інформаційний ранок «Суспільне. Спротив»: Роман Свирида, Анастасія Бачук, Іванна Власюк

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим. 

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00

Онлайн «Суспільне. Спротив» можна переглядати на сайтах місцевих телеканалів Суспільного Мовлення,  і на ютуб-каналах Суспільне РівнеСуспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини про події у Кропивницькому та Кіровоградській області — на платформах: 

 Онлайн-трансляція телеефіру — на сайті.