До Дня вишиванки регіональні філії Суспільного провели телемости

До Дня вишиванки регіональні філії Суспільного провели телемости

16 тра. 2019

16 травня в ранкових шоу регіональних філій UA: Суспільне мовлення відбулися телемости до Всесвітнього дня вишиванки. У прямому ефірі спілкувалися ранківці Суспільного Запоріжжя — Кропивницького, Черкас — Чернівців, Львова — Чернігова, Миколаєва — Одеси — Житомира й Херсона — Рівного.

У ранкових ефірах UA: ЧЕРКАСИ і UA: БУКОВИНА говорили про регіональні особливості візерунків, традиційні техніки вишивання та заплановані святкові заходи.

"Спільна тема й спільна розмова, хоча і на відстані, об’єднує численний колектив, яким є Суспільний мовник”, — зазначила лінійна продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Вікторія Сельова.

Ранкові команди UA: ЛЬВІВ та UA: ЧЕРНІГІВ теж провели спільне пряме включення в День вишиванки. Львівська етнографиня Галина Виноградська розповіла про особливості вишиваних візерунків Галичини, а на UA: ЧЕРНІГІВ дизайнерка одягу Наталія Федориненко — про популярні місцеві символи й техніки вишивання.

Суспільний мовник Запоріжжя і UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ під час телемосту в ефірі ранкового шоу розповідали про місцеві звичаї святкування Дня вишиванки, дивилися сюжети про традиційну вишивку й сучасні тренди.

"Приємно спілкуватися з колегами з інших філій. Так ми стаємо ближчими. У Суспільного єдина місія — інформувати за стандартами журналістики. Було цікаво поговорити з однодумцями, фанатами своєї справи”, — прокоментував редактор творчої групи "Ранок" Суспільного Запоріжжя Віктор Петрович.

"Така взаємодія підсилює нас і фахово, й емоційно. Хочеться, щоб спільних проектів було більше”, — зазначила продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ Олена Кваша.

Спільний ранковий телеміст об’єднав студії в Рівному й Херсоні. Про історію, унікальність і сучасність української вишиванки глядачам Херсонської та Рівненської філій Суспільного розповідала гостя UA: РІВНЕ майстриня Вероніка Велігурська, яка у своєму творчому доробку має майже 1000 вишиванок. Херсонці Олена Маріна й Іван Толкачов у прямому ефірі танцювали сальсу у вишиванках. Про акцію "Сальса у вишиванках" розповіла її ініціаторка Ірина Саліхова.

У ранковому ефірі програми "Новий день" Миколаївської філії Суспільного вишиванка об’єднала мешканців різних регіонів України — Миколаєва, Одеси та Житомира. Ведучі "Ранків" під час телемостів представили особливості символіки українського одягу у своїх регіонах і розповіли, як у них святкують День вишиванки.

До студії прямого ефіру в Миколаєві завітала дизайнерка Олена Тригуб. Вона представила нову вишивану колекцію, яку склали дипломні роботи студентів одного з миколаївських вишів. Майстрині використали як традиційні елементи орнаменту, так і новаторські, а особливістю колекції стали мотиви картин Марії Приймаченко. Ці роботи побачили глядачі UA: ЖИТОМИР.

Напередодні Дня вишиванки команда "Ранок на каналі UA: ЖИТОМИР" на своїй фейсбук-сторінці запропонувала всім охочим долучитися до селфі-конкурсу у вишиванках. Селфі показали в ранковому шоу 16 травня, а одну з переможниць, Христину Пушкар, яка надіслала найоригінальніше фото, запросили на ефір. Світлини житомирян у вишиванках переглянули учасники спільного телемосту в Миколаєві.

Під час ранкового телемосту одесити поспілкувалися з миколаївцями про традиції святкування Дня вишиванки, а також обговорили локальні орнаменти миколаївської й одеської вишивки.

Нагадаємо, нещодавно в прямому ефірі на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ, UA: ВОЛИНЬ і UA: ЧЕРНІГІВ відбувся міжрегіональний танцювальний телеміст до Міжнародного дня танцю.