Радіодиктант національної єдності-2022: вже завтра пишемо разом!

Радіодиктант національної єдності-2022: вже завтра пишемо разом!

8 лис. 2022

Вже завтра, 9 листопада, відбудеться 22-й Радіодиктант національної єдності.

Щороку все більше людей з різних континентів долучаються до національного флешмобу на підтримку української мови. Цього року це особлива акція. Мільйони українців через війну вимушені були покинути свій дім. Мільйони громадян інших держав згуртувалися задля нашої перемоги. Наші воїни відбивають ворога з українських земель. Завтра їх усіх зв’яже один текст, спеціально написаний Іриною Цілик, українською письменницею і режисеркою, членкинею Українського ПЕНу, та один голос — улюбленої народної артистки, Героя України Ади Роговцевої.

Читайте також: Радіодиктант національної єдності: історія

«Ми виросли, ми маємо свободу помилятися, маємо свободу не бути відмінниками й відмінницями, а просто насолоджуватися процесом і вчитися тут і тепер, бути тими, ким ми є. І, звісно, це ще про такий акт єдності. Так називається цей проєкт, так і є: коли так багато людей сідають одночасно у різних куточках України й світу, щоб написати той самий текст. Це про те, як ми відчуваємо одне одного в моменті, про те, що от це відчуття ліктя воно є, воно поруч», — розповіла у програмі «Культурний інстинкт» Ірина Цілик.

Пропонуємо простий алгоритм, як написати Радіодиктант.

Коли: 9 листопада об 11:00 за київським часом.

Де: Українське Радіо або Радіо Культура; телеканал Суспільне Культура; діджитал-платформи: фейсбук-сторінка Суспільного та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини; додатки suspilne.radio або Дія.

Як: Радіодиктант пишеться від руки. Водночас приймаються тексти, написані шрифтом Брайля. 

Що далі: Ви можете надіслати диктант на перевірку або дочекатися оприлюднення тексту.

Як надіслати: 

  • Надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада
  • Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Якщо ви хочете перевірити свій диктант самостійно: 

Головне: Радіодиктант — це акція єднання з Україною, а не лише перевірка знань.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.