Історії від Суспільне Кропивницький: лідери ютуб-переглядів у жовтні

Історії від Суспільне Кропивницький: лідери ютуб-переглядів у жовтні

1 лис. 2022

Журналісти Суспільне Кропивницький готують репортажі, де розповідають про боротьбу, підтримку і збереження української єдності. Героями відео стають кропивничани й жителі області, переселенці й волонтери, підприємці й вчителі — всі вони разом працюють на перемогу і розуміють, що треба дбати не тільки про себе, а й про тих, хто потребує допомоги.

У жовтні лідерами переглядів на ютуб-каналі Суспільне Кропивницький стали історії волонтерського «Вулика», чебуреків за козацьким рецептом та новомиргородські котики, які отримали вуличні будиночки.

 Читайте також: «Хоробрі казки» від Суспільного: Юлія Саніна озвучила першу історію нового проєкту

Волонтерський осередок «Вулик» започаткували ще у 2014 році вчителі Кропивницьких шкіл. Після повномасштабного  вторгнення ще приєдналось багато швачок-волонтерок. За сім місяців вони пошили для бійців української армії декілька десятків тисяч одиниць виробів: піжами, білизну в шпиталь, балаклави, флісові  світшоти, термобілизну.

Тканина вимірюється кілометрами, розповідає координаторка волонтерського осередку Олена Горобець, інколи у центрі одночасно працювали 40 людей.

Рецептом козацьких чебуреків поділився ресторатор Дмитро Смельняка. Ця старовинна козацька страва здатна не тільки втамувати голод, а й допомогти відвідувачам закладу пройти лагідний процес українізації, упевнений власник кнайти.

«Котики хочуть відчувати себе у безпеці, зазначає ініціаторка встановлення будиночків Юлія Барановська, а хто, як не ми, можемо їм гарантувати цю безпеку».

Разом ці репортажі наразі набрали більше семи тисяч переглядів.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

Оперативні новини про події у Кропивницькому та Кіровоградській області — на платформах: 

 Онлайн-трансляція телеефіру — на сайті.