Хто і як сприяв російській окупації на Харківщині — розслідування «Схем» на Суспільне Кропивницький

Хто і як сприяв російській окупації на Харківщині — розслідування «Схем» на Суспільне Кропивницький

20 жов. 2022

Про тих, хто «рускій мір» наближав, і тих, хто з ним боровся попри тортури, — 20 жовтня о 20:30 дивіться на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення* новий випуск проєкту «Схеми: корупція в деталях». Розслідування вийде в межах вечірнього міжрегіонального ефіру «Суспільне. Спротив».

Про звільнення Шевченкового на Харківщині стало відомо 8 вересня. Після цього почали з’являтись і свідчення про численні злочини російської армії: мародерство, обстріли будинків мирних мешканців, ув’язнення, тортури та вбивства.

Катівня, яку облаштували окупанти. Скріншот із програми «Схеми» 

Читайте також: Вбиті росією. На Суспільному стартує проєкт пам’яті «Меморіал»

Хто став жертвою окупаційного режиму, а хто активно йому сприяв і тепер — в ув’язненні, бо не встиг втекти від українського правосуддя? А хто навпаки намагався протистояти росіянам, попри знущання і катування? Журналісти «Схем» вирушили на звільнену територію, щоб з’ясувати це. Дивіться у матеріалі розслідувачів — ексклюзивне інтерв’ю із підозрюваним у колабораціонізмі, записане у СІЗО.

Читайте також:  Як російські окупанти перетворили українське село на концтабір для жителів — прем’єра фільму Суспільного

Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах телеканалів і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. 

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Програма «Схеми: корупція в деталях» є проєктом Радіо Свобода, яка багато років поспіль робить розслідування та аналітику політичної корупції. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне ОдесаСуспільне ВінницяСуспільне Львів тощо). Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Оперативні новини про події у Кропивницькому та Кіровоградській області — на платформах: 

 Онлайн-трансляція телеефіру — на сайті

 * Крім Суспільне Крим та Суспільне Донбас.