UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ підтримав фестиваль «Промінь-2019»

UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ підтримав фестиваль «Промінь-2019»

5 кві. 2019

Восьмий ліцейний фестиваль аматорського кіно «Промінь-2019» відбувся в Кропивницькому ЦДПУ ім. В. Винниченка. Цього року його конкурсанти спробували власні сили в соціальній рекламі. Регіональна філія Суспільного стала інформаційним партнером події, а також вручила спеціальний приз від UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ.


На розгляд журі фестивалю представили 14 короткометражок. Теми для команд-учасників обирали за жеребкуванням, серед них булінг, дискримінація, куріння, вживання наркотиків, жорстоке поводження з тваринами, психологічне насильство в інтернеті, захворювання на ВІЛ/СНІД. Перед зйомками ліцеїсти пройшли тренінги для того, щоб глибше зрозуміти тему, над якою працюватимуть.

 

Журі оцінювало роботи за такими критеріями:
- відповідність картини правилам фестивалю;
- оригінальність сценарію;
- робота режисера, оператора та акторська гра;
- монтаж, якість звуку й картинки.


«Мені дуже приємно усвідомлювати, що наша молодь талановита і має своє бачення проблем. Їм же і боротися, написав на своїй сторінці у Facebook член журі Роман Бутовський. А діти хоча, з огляду на бачення проблеми, я можу їх назвати дорослими, свідомими людьми дуже порадували! Декому я запропонував навіть участь в акторському складі Сучасного Театру Сатири».

Спеціальний приз від UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ отримала команда 11-го філологічного класу Наукового ліцею за відео про ставлення до тварин і відповідальність.


«Уже четвертий рік поспіль радо підтримуємо цей фестиваль, зазначила Олена Кваша, продюсерка UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ. Помічаємо якісні зміни в роботах. Орієнтованість фестивалю завжди соціальна. І це круто! Молодь демонструє обізнаність у тематиці, показує вміння працювати з відео й монтажем. Для переможців ми традиційно відкриваємо двері своїх студій і надаємо консультації. Маємо надію, що хтось із конкурсантів за кілька років прийде на Суспільне вже як журналіст, режисер чи оператор».


Переможців фестивалю аматорського кіно «Промінь-2019» запросили в ефір ранкового шоу на Суспільному Кропивницького.