Допомога сім’ям переселенців на Кіровоградщині — «Герої» на Першому

Допомога сім’ям переселенців на Кіровоградщині — «Герої» на Першому

25 сер. 2022

У четвер, 25 серпня, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія режисерки-документалістки Сніжани Потапчук про волонтерок з Кіровоградщини, які допомагають вимушеним переселенцям облаштовувати нове життя. Сьогодні в селі проживає близько 250 внутрішньо переміщених осіб, здебільшого з Луганської та Донецької областей. 

Читайте також: «Україна — у стані війни, інформація — один із засобів її ведення», — Олена Ремовська про іноземні ЗМІ та Суспільне

На Кіровоградщині небайдужі люди об’єдналися заради допомоги переселенцям, які були змушені покинути свої домівки під звуки обстрілів. Героїні стрічки — Тетяна Босько та Віталіна Панкул — волонтерки за покликом серця, які власноруч організували гуманітарний штаб у своєму селищі. Вони знаходять для людей житло, облаштовують його надаючи переселенцям все необхідне. Жінки продовжують свою діяльність, адже війна триває й захисту потребують ще чимало українських сімей, що евакуювалися з гарячих точок.

«Це історія про самоорганізацію небайдужих українців, — говорить режисерка-документалістка Сніжана Потапчук. — Про те, як, маючи лише бажання, можна робити велику справу. Дівчата з Кіровоградщини з перших днів повномасштабного вторгнення приймають переселенців у себе в селі. Облаштовують для них порожні будинки, забезпечують усім необхідним для життя. Ця історія і є прикладом українства. Те, з якою наполегливістю і любов’ю наші героїні допомагають людям, які тікають від війни, захоплює, надихає та вкотре доводить, що ми згуртована нація і ми своїх не кидаємо у біді», — підсумовує Сніжана Потапчук.

Дивіться натхненну історію волонтерок з Кіровоградщини 25 серпня о 21:15 у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Також серію можна буде переглянути на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, з червня в ефірі інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом» стартувала рубрика документальних історій «Герої». Автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.