«Налаштовані на збереження життя і здоров’я», — Вікторія Устіловська в інтерв’ю Суспільне Кропивницький

«Налаштовані на збереження життя і здоров’я», — Вікторія Устіловська в інтерв’ю Суспільне Кропивницький

15 сер. 2022

Начальниця медичної служби 121-ї окремої бригади територіальної оборони Вікторія Устіловська розповіла журналістці Суспільне Кропивницький Вікторії Колосовій, як живуть і працюють бойові медики та чому для кропивницьких медпрацівниць розробили шеврон «Українські бойові відьми». Відео розмови можна переглянути на сайті філії. Зазначимо, Суспільне Кропивницький готує такі інтерв’ю для міжрегіонального марафону  «Суспільне. Спротив».

«Підняли нас, мабуть, о 5-й ранку по тривозі (24 лютого 2022 року — ред.). Телефонував черговий. Ми зрозуміли, що почалася війна. Відвезли дітей і прийшли на роботу, на 24/7», — згадує Вікторія Устіловська.

Журналістці Суспільного вона показала побут військовослужбовців та розповіла про роботу бойових медиків та найпоширеніші поранення захисників.

«Моє завдання — забезпечити етапи евакуації, проконтролювати людей де і хто: поранений, хворий, як вони переміщуються Україною етапами евакуації, забезпечити їх медикаментами для надання першої невідкладної допомоги, укомплектувати індивідуальними медичними аптечками для самодопомоги, — розповідає медикиня. — На сьогодні найчастіше маємо осколкові поранення і акубаротравми… Десь і серце давало збої. Одного військовослужбовця ми евакуювали в Дніпро, госпіталізували до кардіоцентру, де йому поставили штучний водій ритму. Ми щасливі, що він залишився живий, що ми зробили все вчасно».

Про спілкування з родичами військових і обстеження захисників, транспортування до шпиталів Кропивницького, роботу на передовій та мотивацію підлеглих начальниця медичної служби каже так: «Всі налаштовані на збереження життя і здоров’я військовослужбовців. У нас є лікарка, яка одразу поїхала в сектор. Вона просто жила в машині, по шляху набивала повну машину поранених, везла по шпиталях і не від’їжджала поки не госпіталізують».

Кого вчать тактичної медицини, як організовують виїзди в зони бойових дій та медичне забезпечення підрозділів дивіться у відео.

Нагадаємо, інтерв’ю філій Суспільного також можна дивитись у міжрегіональному марафоні «Суспільне. Спротив» в телеефірі на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема Суспільне Кропивницький, щобудня вранці з 7:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 21:00.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

У Кіровоградській області це телеканал Суспільне Кропивницький і Українське Радіо Кропивницький.

Оперативні новини від Суспільне Кропивницкий — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: